Δηλώσεις που θα συζητηθούν από Ελευθερόπουλο για Ιγκορ, Μπεργκ, Φορτούνη και Αραβίδη στην… ανασκόπηση του πρώτου γύρου

Δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, μιλώντας στην κάμερα της Nova. Ο τεχνικός του Πανθρακικού κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου γύρου της Super League, χαρακτήρισε φυσικό ηγέτη τον Κώστα Φορτούνη, αλλά πολυτιμότερο στον πρώτο γύρο τον Μάρκους Μπεργκ, τονίζοντας ότι η παρουσία του είναι κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Του έχω αδυναμία», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον παίκτη του Παναθηναϊκού. «Δύσκολα βρίσκεις Ιντέγε», είπε επίσης, σε δηλώσεις που όπως είναι φυσιολογικό, ήδη προκαλούν συζητήσεις. Άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες, αφού  δεν είχε διστάσει να πει προ ολίγων ημερών ότι η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός των τελευταίων 20 ετών.

Παράλληλα, σε σχέση με τον Πανθρακικό, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος επισήμανε ότι η ομάδα της Κομοτηνής  Πανθρακικός έχει φτιάξει κάτι όμορφο στις τελευταίες 7-8 αγωνιστικές και πως αυτό που της λείπει είναι το εύκολο γκολ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτός θα είναι και ο γνώμονας για την μία όλη κι όλη μεταγραφή που δικαιούται να κάνει τον Γενάρη ο σύλλογος.

Αναλυτικά, ο Ελέ σχολίασε για τα θετικά και τα αρνητικά στο πρώτο μισό της σεζόν: «Το θετικό είναι ότι αγωνιστικά έχουμε πάρα πολύ μεγάλη βελτίωση. Τα παιδιά μέσα από σκληρή προσπάθεια, καταφέρανε, μετά τις πρώτες αγωνιστικές που δεν ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί σε αυτό επίπεδο, να γίνουν ανταγωνιστικοί. Και όσο περνάει ο καιρός υπήρχαν τα παιχνίδια που επιβληθήκαμε αρκετές φορές ή ήμασταν και ισάξιοι με μεγάλες ομάδες. Οπότε, αυτά είναι τα πολύ θετικά, το να βάζουνε κάθε μέρα και ένα λιθαράκι και να δημιουργούνε κάτι όμορφο.
Στα αρνητικά είναι ότι βαθμολογικά είμαστε στις δύο τελευταίες θέσεις. Οπότε, δεν πήραμε αυτό που δικαιούμασταν βάσει της εικόνας μας στις 7-8 τελευταίες αγωνιστικές. Μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, ήταν όλα τα ματς που παίξανε τα παιδιά εξαιρετικά».

Σε σχέση με την καλύτερη ομάδα στον πρώτο γύρο, απάντησε: «Σαφέστατα ήταν ο Ολυμπιακός. Έχει εκπληκτικό ρόστερ, πολύ γρήγορους ποδοσφαιριστές. Έχει σέντερ φορ τον Ιντέγε που δύσκολα βρίσκεις. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπεργκ που για μένα είναι ο καλύτερος φορ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα στον πρώτο γύρο».

Αναφορικά με τον καλύτερο παίκτη του πρώτου γύρου, είπε: «Η κάθε ομάδα έχει έναν παίκτη-κλειδί. Η ΑΕΚ έχει τον Χρήστο τον Αραβίδη, που για εμένα η ενέργεια που δίνει στην υπόλοιπη ομάδα, οι κινήσεις και τα γκολ κάνουν τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός έχει τον Μπεργκ, που όπως προείπα είναι ένα κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει τον Φορτούνη, είναι πολύ ευχάριστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως και για την Εθνική ομάδα. Έχουμε ένα παιδί σε αυτήν την ηλικία που είναι φυσικός ηγέτης».

Ποιον θα επέλεγε ανάμεσα στους τρεις; «Νομίζω τον Μπεργκ λόγω διάρκειας. Είναι ένας παίκτης που του έχω αδυναμία αρκετά χρόνια».

Σε ερώτηση για το γκολ της ομάδας του που ξεχωρίζει και την καλύτερη στιγμή: «Εκ των πραγμάτων, επειδή πρέπει να είμαστε ρεαλιστές είναι το δεύτερο με τον Ατρόμητο. Διότι, μας κράτησε ζωντανούς στον στόχο μας, στο όνειρο μας με το τρίποντο που πήραμε. Για εμένα μετά το παιχνίδι με τον Πλατανιά, που για εμένα ήταν η μοναδική άσχημη εμφάνιση που κάναμε. Είχαμε μια συζήτηση με τα παιδιά και από το επόμενο δευτερόλεπτο τα παιδιά έχουν ανοδική πορεία».

Τέλος, αναφορικά με το τι θα άλλαζε στην ομάδα του Πανθρακικού στον δεύτερο γύρο, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο το ότι η ομάδα μας στέκεται πολύ καλά, αλλά αυτό που της λείπει είναι το γκολ. Περιμένουμε τον Ίγκορ να επιστρέψει. Αν είναι υγιής στα μέσα Ιανουαρίου, σαφέστατα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Αν δεν είναι, θα πρέπει να κοιτάξουμε να βρούμε κάποια λύση».