Αποχώρηση – έκπληξη του Πέτρου Μαρτινίδη από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ένας από τους πιο ταλαντούχους αθλητές του τμήματος στίβου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό του.

Από τον ΣΕΓΑΣ έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε η μεταγραφή του ταλαντούχου επικοντιστή Πέτρου – Φρειδερίκου Μαρτινίδη από τον Εθνικό στον σύλλογο ΜΑΣ Αετός Θεσσαλονίκης.

Η περίπτωση του Μαρτινίδη εντάσσεται στην κατηγορία των 32 αθλητών που παίρνουν μεταγραφή λόγω σπουδών, χωρίς όμως να υπάρχει έγκριση του σωματείου στο οποίο άνηκαν.

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται άλλες 14 περιπτώσεις αθλητών που πήραν μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν, αλλά σε αυτές δεν έχουμε την περίπτωση του Μαρτινίδη.

Ο Πέτρος Φρειδερίκος Μαρτινίδης κατάγεται από την Κομοτηνή, όπου και γυμνάζονταν υπό τις οδηγίες του πατέρα του και προπονητή στίβου Κώστα Μαρτινίδη.

Θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο άλμα επικοντώ, με συμμετοχές με τις μικρές εθνικές ομάδες σε διεθνείς αγώνες αλλά και είσοδο στην εξάδα πανελληνίων πρωταθλημάτων ανδρών.

Η απώλειά του αναμένεται να στοιχίσει στον σύλλογο της Αλεξανδρούπολης, αφού δύσκολα μπορεί να καλυφθεί το κενό στο αγώνισμα του επι κοντώ από κάποιον άλλον αθλητή.

Δεν είναι τυχαίο ότι με τα ρεκόρ και τις επιδόσεις του, είχε αποδοθεί στον Μαρτινίδη ο τίτλος του «Θρακιώτη Μπούμκα». Θυμηθείτε παλιότερα δημοσιεύματα που τον αφορούν με ένα κλικ ΕΔΩ.