Σημαντικές διακρίσεις για αθλητές του Σ.Ο. Ξάνθης και του Εθνικού στο Διεθνές τουρνουά Σκάκι του Διδυμοτείχου!

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Διδυμότειχο το 2ο διεθνές τουρνουά “ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2015”, με την συμμετοχή 86 σκακιστών από όλη την Ελλάδα αλλά και από Βουλγαρία, Τουρκία και Ισραήλ.

Οι αγώνες που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο σκακιστικός σύλλογος «Σπάρτακος Διδυμοτείχου» είχαν μεγάλη επιτυχία με τους διοργανωτές να μένουν ικανοποιημένοι και να δέχονται συγχαρητήρια από όλους όσους μετείχαν. Εξαιρετική παρουσία με σπουδαίες επιτυχίες είχαμε και από σκακιστές της Θράκης. Με κορυφαία αυτή του σκακιστή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γεράσιμο Βαλλιάνο που κατετάγη δεύτερος στην γενική κατάταξη πίσω μόνο από τον Ισραηλινό πρωταθλητή Ταμίρ Ναμπάτι. Εντυπωσιακή παρουσία είχε και ο σκακιστής του Σ.Ο. Ξάνθης Βίκτορας Κόρογλου που κατετάγη τρίτος.

Από εκεί και πέρα για την ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι Νικόλαος Κούτλας που κατέκτησε την πρώτη θέση στα Κ10, η Άρτεμις Μπλίτσα που κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Κ8, ο Ορέστης Μπλίτσας που κατέκτησε την δεύτερη θέση στα Κ12, η Ελπίδα- Σοφία Αϊβαζιάν που πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία Κ14, η ίρις Σοπαλίδου που βγήκε πρώτη στην κατηγορία καλύτερου κοριτσιού στα Κ8, ενώ μετείχαν επίσης οι Ιωάννης Χρυσάφης, Θεόδωρος Γιάκατης και Χαράλαμπος Χατζηλιάδης, με πολύ καλά αποτελέσματα, οι οποίοι ωστόσο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν και στους επτά γύρους του τουρνουά.

Σημαντικές διακρίσεις είχαμε όμως και τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης που πέρα από την εξαιρετική παρουσία του Βίκτορα Κόρογλου είχε πληθώρα διακρίσεων, ο Νίκος Σταμουλάς αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία Κ20, o Χρήστος Ουμουτίδης κατετάγη πρώτος στην κατηγορία Κ12, ο Ιωάννης Μουρκάκης τερμάτισε τρίτος στην κατηγορία Κ12, καθώς και η Πηνελόπη Μήλιου που αναδείχθηκε δεύτερη στην κατηγορία Κ8.