Οριστική η αποχώρηση Βαλσαμίδη από την προεδρία του Εθνικού! Οι φήμες για το νέο σχήμα…

Μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας αναμένεται να γίνει γνωστή η διοικητική ομάδα που θα αναλάβει να τρέξει από την ερχόμενη σεζόν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του τμήματος Παναγιώτης Βαλσαμίδης υπέβαλε την παραίτησή του μετά το προ 15νθημέρου κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο του ΜΓΣ Εθνικός, μαζί με σύσσωμο το ΔΣ του ποδοσφαιρικού Εθνικού. Όπως ανέφερε και τότε το ThrakiSportS και επιβεβαιώνεται πλέον, οι λόγοι της παραίτησης είχαν να κάνουν, μεταξύ άλλων, και με το μικρό ποσοστό που έλαβε το ποδόσφαιρο συγκριτικά με άλλα αθλήματα από την επιχορήγηση των 35.000 ευρώ που έδωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στον Εθνικό.

“Η ομάδα αυτό το διάστημα λειτουργεί κανονικά. Έχουμε παραδώσει τις παραιτήσεις μας στην διάθεση του Ερασιτέχνη ώστε να υπάρχει και το απαραίτητο χρονικό διάστημα στον όποιο ή τους όποιους ενδιαφερόμενους να αναλάβουν το τμήμα. Μέχρι τότε όμως το τμήμα το λειτουργούμε κανονικά”, δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος Παναγιώτης Βαλσαμίδης, ο οποίος ωστόσο διευκρινίζει σε όλους του τόνους ότι δεν θα μετέχει στο νέο σχήμα, αποχωρώντας από το ποδόσφαιρο του Εθνικού μετά από πέντε χρόνια παρουσίας και προσφοράς.

Έχω δηλώσει σε όλους τους τόνους και σε όλους τους συνεργάτες μου ότι για μια σειρά από λόγους, δεν επιθυμώ να μετέχω στο νέο σχήμα. Ωστόσο διευκρινίζω ότι όποιος και αν αναλάβει το σχήμα, εγώ θα είμαι δίπλα. Θα βοηθώ με τον τρόπο μου, αλλά ως απλός φίλαθλος. Και φυσικά, θα παραμείνω στο 15μελές του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Εθνικού μέχρι και τις εκλογές σε έναν χρόνο, διασφαλίζοντας με την παρουσία μου και τα συμφέροντα του ποδοσφαιρικού τμήματος“, δηλώνει σήμερα ο Π. Βαλσαμίδης.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι ο βασικός λόγος αποχώρησης από την ομάδα είναι η οικογένεια και τα παιδιά του, που έχει στερηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια ενασχόλισης με τον Εθνικό, αλλά και οι επαγγελματικές του δραστηριότητες. Προσθέτει δε ότι αφήνει το τμήμα σε σχετικά καλό επίπεδο, και υπενθυμίζει ότι ο ίδιος βρέθηκε στην ομάδα σε ακόμα πιο δύσκολες στιγμές, όπως ο υποβιβασμός από την Δ’ Εθνική στο τοπικό, αλλά δεν εγκατέλειψε το καράβι ως σωστός καπετάνιος, αντίθετα πείσμωσε και παρέμεινε στη θέση του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και δεν περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκληθεί από τον ΜΓΣ Εθνικό το προσεχές Σαββατοκύριακο για τον απολογισμό και την εκλογή νέας διοίκησης στο ΤΑΑ Πετοσφαίρισης, το θέμα της παραίτησης σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος θα τεθεί εκεί και πιθανότατα να υπάρξουν και εξελίξεις με την ανάληψη του τμήματος από νέο διοικητικό σχήμα.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας ενδιαφερόμενος, που θεωρείται σχετικά ισχυρός παράγοντας, για να αναλάβει το τμήμα.