Photos: Τσικνοπέμπτη με βραβεύσεις για τους παλαίμαχους της ΑΕ Κομοτηνής

Αθλητές παλιών εποχών, που τους θυμούνται ακόμα και σήμερα για τις επιδόσεις τους, αλλά και διοικητικούς παράγοντες που στήριξαν το ποδόσφαιρο με την ψυχή τους, ακόμα και όταν δεν υπήρχε πακτωλός χρημάτων, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα μίας βραδιάς γεμάτη συγκίνηση. Τα χρόνια πέρασαν αλλά η ΑΕ Κομοτηνής συνεχίζει να είναι ζωντανή στις ψυχές των παλαιμάχων, που απαρτίζουν τον ομώνυμο σύλλογο και έτσι κάθε συνεύρεση γίνεται η αφορμή για να ξυπνήσουν όμορφες μνήμες.

  Η πλειοψηφία τους διανύει την πέμπτη ή έκτη δεκαετία της ζωής τους, όμως κάθε φορά που θα ακούσουν τη λέξη ποδόσφαιρο θα αισθανθούν πάλι νέοι, να τρέχουν στο γήπεδο, να ανταλλάσουν πάσες, να βάζουν γκολ. Για τους παλαίμαχους της ΑΕ Κομοτηνής το ποδόσφαιρο, όταν ήταν νέοι, δεν ήταν μία ευκαιρία δόξας ή κέρδους, δε θα μπορούσε άλλωστε, αφού οι εποχές δεν προσφέρονταν για σταριλίκια στα γήπεδα.

Το ποδόσφαιρο ήταν ιδέα και η ομάδα ήταν οικογένεια. Η ΑΕΚ ήταν η δεύτερη οικογένεια, μέσα από την οποία ανδρώθηκαν αθλητικά και όχι μόνο. Ο προπονητής Δημήτρης Καραμάνος ήταν ο καθοδηγητής, αυτός που είχε κάθε δικαίωμα να δίνει συμβουλές σαν δεύτερος πατέρας.

Στο παρελθόν το ταξίδι για έναν αγώνα εκτός Κομοτηνής ήταν για την ΑΕΚ μία ευκαιρία γιορτής, στο οποίο παρούσες θα ήταν οι γυναίκες των ποδοσφαιριστών, που θα κάθονταν στις εξέδρες, πολλές φορές μαζί με τα μικρά τους παιδιά, για να θαυμάσουν και να εμψυχώσουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά η ΑΕ Κομοτηνής συνεχίζει να είναι ζωντανή στις ψυχές των παλαίμαχων, που απαρτίζουν τον ομώνυμο σύλλογο και έτσι κάθε συνεύρεση γίνεται η αφορμή για να ξυπνήσουν όμορφες μνήμες. Μπορεί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕ Κομοτηνής να μην έκαναν τη μεγάλη καριέρα στα γήπεδα της Ελλάδας, είχαν όμως τη δική τους ξεχωριστή πορεία στα γήπεδα της Ροδόπης, τα χρόνια εκείνα που τα γήπεδα γέμιζαν, οι τοπικοί παίκτες γνώριζαν στιγμές αποθέωσης και το ποδόσφαιρο ήταν πραγματικά ένα ευγενές άθλημα.

“Αθλητές εκείνων των εποχών, που τους θυμούνται ακόμα και σήμερα για τις επιδόσεις τους, αλλά και διοικητικούς παράγοντες που στήριξαν το ποδόσφαιρο με την καρδιά τους, ακόμα και όταν δεν υπήρχε πακτωλός χρημάτων, ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα μίας βραδιάς γεμάτη συγκίνηση”, σημειώνει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Χρόνος“.  .

Στο τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας στην Κομοτηνή φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τσικνοπέμπτης ο ετήσιος χορός του συλλόγου παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της ΑΕ Κομοτηνής. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πέντε πρόσωπα, που συνέδεσαν την πορεία τους στο ποδόσφαιρο με την ΑΕ Κομοτηνής και συνεχίζουν να είναι πιστοί σε αυτή την ομάδα πλέον ως παλαίμαχοι.

Ειδικότερα βραβεύτηκαν ο Γιώργος Πανταζής, που διετέλεσε πρόεδρος αλλά και μέλος της διοίκησης, ο Γιάννης Κετιπίδης μέλος της διοίκησης, ο Χρήστος Συμεωνίδης παίκτης, ο Δημήτρης Ζάχος παίκτης και ο Βασίλης Βαρένας παίκτης. Ο παλαίμαχος Γιάννης Μηλιατζόπουλος ανέλαβε να παρουσιάσει τη συμβολή του καθενός στην ομάδα, ενώ οι παλαίμαχοι παρέλαβαν συγκινημένοι τις τιμητικές πλακέτες ευχαριστώντας και μιλώντας για την ομάδα που αγάπησαν από όταν ήταν νέοι.

Στην εκδήλωση καλεσμένοι βρέθηκαν παλαίμαχοι από την Τουρκία και συγκεκριμένα της ομάδας Ουζούνκιοπρου, με την οποία η ΑΕ Κομοτηνής έχουν συμμετάσχει σε τουρνουά και φιλικούς αγώνες. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζηλούδης, ο Νίκος Μανάκας εκπρόσωπος των διαιτητών, εκπρόσωπος της ΕΠΣ Θράκης και πλήθος κόσμου.