Το προξενείο της Ρωσίας «μετακόμισε» για δύο μέρες στην… Κομοτηνή

Το προξενείο της Ρωσίας με το στελεχιακό του δυναμικό βρίσκεται από χθες στην Κομοτηνή, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τους έχοντες ρωσική υπηκοότητα ομογενείς, προκειμένου να τακτοποιήσουν γραφειοκρατικές τους υποθέσεις.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης διατέθηκε στους υπαλλήλους του προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και εκεί λειτούργησε ένα πραγματικό στρατηγείο, με υπολογιστές και εξοπλισμό λήψης φωτογραφιών, ταμείο για τις εισπράξεις και φωτοτυπικά μηχανήματα. Και όλα αυτά υπό τη διακριτική επίβλεψη της αστυνομίας.

Εκατοντάδες άνθρωποι από διάφορες περιοχές της Ροδόπης και όχι μόνο έσπευσαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 13 Φεβρουαρίου στον χώρο της πρώην νομαρχίας στην Κομοτηνή, σχηματίζοντας ουρές. Εκεί ο δικηγόρος Κομοτηνής Παύλος Δημητριάδης είχε τον συντονισμό, ώστε όλοι να εξυπηρετούνται με τη σειρά και να μη δημιουργούνται προστριβές και παράπονα για την αναμονή. Αυτή πάντως ήταν αναπόφευκτη, αφού η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη και τα ερωτήματα πολλά.

Θέματα ιθαγένειας, ανανεώσεων ρωσικών διαβατηρίων, πληρεξούσια, συντάξεις και άλλα, τακτοποιούσαν οι προσερχόμενοι πολίτες.  Ήταν μια κίνηση ουσίας αφού εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν προκειμένου να εξυπηρετηθούν στην πόλη όπου ζουν αποφεύγοντας μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη, ταλαιπωρία κι έξοδα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του προξενείου της Ρωσίας βρίσκονται στην Κομοτηνή. Καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον των Ρώσων υπηκόων να τακτοποιήσουν τα χαρτιά τους και να διατηρούν τις επαφές τους με τη Ρωσία, το προξενείο διαθέτει τους υπαλλήλους του και εκτός των τειχών, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Από νωρίς το πρωί χθες μέχρι περίπου στις 7 το απόγευμα εξυπηρετούσαν πολίτες. Οι άνθρωποι του ρωσικού προξενείου θα βρίσκονται και σήμερα στον ίδιο χώρο. 

Πηγή: http://www.xronos.gr