Δηλώσεις Γκιρτζίκη για το ντεμπούτο του ως… διαγώνιος και τον Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ως διαγώνιος αγωνίστηκε απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο κομοτηναίος παίκτης της Λαμίας Κώστας Γκιρτζίκης, λόγω των προβλημάτων στην ομάδα του. Είχε είκοσι χρόνια να κάνει κάτι τέτοιο, από την σεζόν 1995-96 που είχε παίξει διαγώνιος στην ΑΕ Κομοτηνής, αλλά παρόλα αυτά βοήθησε στα μέγιστα την ομάδα του να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με την έναρξη του δεύτερου γύρου.

 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Κώστας Γκιρτζίκης σχολίασε τόσο για τη νίκη της ομάδας του όσο και για την απόδοση του Εθνικού: «Το σημαντικό είναι ότι επιτέλους νικήσαμε. Περιμέναμε αυτό το τρίποντο έναν ολόκληρο γύρο. Κάνουμε μία νέα αρχή για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα. Ξέρουμε πως η 8αδα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση αλλά θέλουμε βαθμούς για να έχουμε οσο το δυνατόν καλύτερη θέση ενόψει των πλέι άουτ».

Σε σχέση με τον Εθνικό αλλά και την επιστροφή του Άκη Σιδηρόπουλου, τόνισε: «Κάναμε πολύ καλή τακτική πάνω στον Τσουκ και μπορέσαμε να τον περιορίσουμε και επιθετικά αλλά και στην υποδοχή του. Αυτός ήταν το βαρόμετρο του Εθνικού. Ο Σιδηρόπουλος βοήθησε την ομάδα του στο μάξιμουμ. Επαιξε με μία προπόνηση και του αξίζουν συγχαρητήρια. Κι εγώ δεν είχα κάνει προπόνηση ως διαγώνιος. Δε βοήθησα τόσο επιθετικά όσο στο δέσιμο της ομάδας. Μας τονώνει το ηθικό αυτή η νίκη και συνεχίζουμε για νέες νίκες».