Europa League: Έμεινε πάγκο ο Ντίνας στην ήττα του τριφυλλιού στην παγωμένη Μόσχα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Με τον Θανάση Ντίνα να μένει στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στην Μόσχα. Το τριφύλλι δεν… πάγωσε από τους -7, προηγήθηκε με τον Μπεργκ κι έκανε πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Ντιναμό, όμως, πλήρωσε τα λάθη της άμυνάς του και τελικά ηττήθηκε 2-1 από τους Ρώσους για την πέμπτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Αν και βαθμολογικά δεν σημαίνει κάτι για τον Παναθηναϊκό, ήταν κρίμα που δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από το παιχνίδι με τη Ντιναμό. Ενδεικτικό της καλής παρουσίας που είχε η ομάδα του Αναστασίου, ήταν και το χειροκρότημα των 100 ηρωικών οπαδών της ομάδας, που ακολούθησαν ως τη Μόσχα έτσι ώστε να δουν το «τριφύλλι» να αγωνίζεται σε συνθήκες… Σιβηρίας!

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και απουσίες παρέταξε την ομάδα ο Αναστασίου. Αγωνίστηκε με 4-2-3-1, με τον Γιάννη Αναστασίου να επιλέγει για την αρχική ενδεκάδα και τον Μάρκους Μπεργκ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοτσόλης, με τους Νάνο, Σίλντενφελντ, Τριαντφυλλόπουλο και Μπούρμπο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Οι Λαγός και Μέντες πήραν θέσεις ανασταλτικών χαφ, με τους Δώνη δεξιά, Μπαϊράμι αριστερά και τον Πέτριτς πίσω από τον προωθημένο Μπεργκ.

Στο 14’ έδωσε τη δυνατότητα στους 100 ηρωικούς οπαδούς του να φωνάξουν, αφού πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ήταν μια εξαιρετική σέντρα του Νάνο, με τον Μπεργκ στην καρδιά της άμυνας να εκθέτει τα… θηρία της Ντινάμο και με κεφαλιά να δίνει προβάδισμα στους «πράσινους». Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στο 55’ όταν ο Βανκέρ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο σώμα του Τριανταφυλλόπουλου κι από εκεί στην αριστερή γωνία του Κοτσόλη ο οποίος είχε ήδη ξεκινήσει να πέφτει προς τα δεξιά.

Το γκολ των Ρώσων, έδειξε να αποδιοργανώνει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή του. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλά και παιδικά λάθη, τα οποία κόστισαν. Σε ένα τέτοιο, ο Μέντες στο 61’ έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Ιόνοβ μπήκε μόνος του απέναντι στον Κοτσόλη, με αποτέλεσμα να μην δυσκολευτεί να πλασάρει και να κάνει το 2-1 για τη Ντιναμό Μόσχας, ανατρέποντας το ματς. Το 2-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης, με τον Παναθηναϊκόνα φεύγει ηττημένος από τη Ρωσία και να συγκεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στο δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί στην Ελλάδα.