Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό της ΕΠΣ Ξάνθης (live από το ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον 36ο τελικό του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης, όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες ο Αστέρας Μαγικού και ο Παύλος Μελάς Κουτσού.

 Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής (04/05) στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων, και θα μεταδοθεί live από το ThrakiSportS, όπως συνέβη με τους τελικούς κυπέλλων στις ΕΠΣ Θράκης και Έβρου.

 

Το repeat θέλει το Κουτσό, πρώτος τελικός για Μαγικό

Να επαναλάβει τον περσινό του θρίαμβο θέλει ο κάτοχος του Κυπέλλου Ξάνθης Παύλος Μελάς στο τρίτο τελικό της ιστορίας του. Η ομάδα του Σάκη Καρασερίδη με αρκετές αλλαγές σε σχέση με την περσινή ομάδα θέλει να κατακτήσει το δεύτερο τρόπαιο της ιστορία του Κουτσού.

Από την άλλη πλευρά αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην ιστορία του Αστέρα Μαγικού  με τον Απόστολο Κουτρουλό και τους παίκτες του να θέλουν να καταφέρουν να σηκώσουν την κούπα που λείπει από την τροπαιοθήκη του Μαγικού, ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ο Αστέρας είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης την σαιζόν 2011-2012 και έτσι το Κύπελλο είναι το μόνο που λείπει.

 

Η μάχη των πάγκων

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη των πάγκων, από την μία έχουμε τον «παλιό» Απόστολο Κουτρουλό που ετοιμάζεται για τον δεύτερο τελικό του ως προπονητής μετά τον τελικό του 2007 όταν ως προπονητής του Εχίνου αγωνίστηκε στον τελικό χάνοντας από τον Ορφέα Ξάνθης με 1-0 στην παράταση.  Απο την άλλη πλευρά ο Σάκης Καρασερίδης θα βρεθεί για πρώτη φορά σε τελικό ως προπονητής.

Πάντως και οι δύο έχουν μεγάλη εμπειρία από τελικούς μια και έχουν αγωνιστεί σε αρκετούς ως ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής του Αστέρα έχει να θυμάται την φανταστική πορεία της Ασπίδας Ξάνθης την περίοδο 0991-1992 όταν πέρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου(6-1 στον τελικό τον Άτλα Σελίνου) κατέκτησαν και το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας επικρατώντας με 3-1 στα πέναλτι της Κέρκυρας(0-0 κανονική διάρκεια) με τον Κουτρουλ’ο μάλιστα να πετυχαίνει το «χρυσό πέναλτι». Ενώ ο Σάκης Καρασερίδης κατέκτησε δύο συνεχόμενα κύπελλα με την φανέλα του Ορφέα Ξάνθης, αρχικά το 1997 απέναντι στον Απόλλων Διομηδείας(3-1) και την επόμενη χρονιά απέναντι στον ΑΠΟΞ(5-0).

 

Οι αποστολές των δύο ομάδων

Αργά το βράδυ του Σαββάτου έγιναν γνωστές οι αποστολές των δύο ομάδων ενόψει του τελικού.

Για να δείτε την αποστολή του Παύλου Μελά Κουτσού, κάντε κλικ ΕΔΩ. Για να δείτε την αποστολή του Αστέρα Μαγικού κάντε κλικ ΕΔΩ.

 

Η διαιτητική τριπλέτα

Ένας από τους κορυφαίους διαιτητές που ανήκουν στο δυναμικό της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Χρήστος Γκράνας, ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα, με βοηθούς τους Χατζημωυσιάδη και Ελμπιούκ. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

 

Η πορεία του Κουτσού προς τον τελικό

Αν και με αρκετή δυσκολία η περσινή κάτοχος του θεσμού δηλώνει παρών και στον φετινό τελικό με ψυχωμένη πρόκριση από τον ημιτελικό με τον Ερμή Μάνδρας. Στον πρώτο γύρο η ομάδα του Κουτσού δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Α.Ε. Ξάνθης κερδίζοντας με 4-1, ενώ στον δεύτερο γύρο πέρασε άνευ αγώνα. Στα προημιτελικά προκρίθηκε απέναντι στην Ασπίδα με 2-0 ενώ τα δύσκολα ήρθαν στον ημιτελικό με τον Ερμή, αν και η νίκη μέσα στην Μάνδρα με 3-2 έμοιαζε να της δίνει την πρόκριση, η ρεβάνς αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολη με τον Ερμή να κερδίζει με 2- μέσα στο Κουτσό αλλά το ένα παραπάνω εκτός έδρας γκολ του Παύλου Μελά ήταν αρκετό για να τον ξαναφέρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό.

Α’ φάση:  Παύλος Μελάς Κουτσού – Α.Ε. Ξάνθης  4-1

Β’ φάση: Πέρασε άνευ αγώνα

Προημιτελικά: Παύλος Μελάς Κουτσού  – Ασπίδα Ξάνθης  2-0

Ημιτελικά: Ερμής Μάνδρας  – Παύλος Μελάς Κουτσού  2-3(Α’ αγώνας)

Παύλος Μελάς Κουτσού – Ερμής Μάνδρας  1-2(Β’ αγώνας)

 

Η πορεία του Μαγικού προς τον τελικό

Για τρείς γύρους τα πράγματα ήταν κάτι παραπάνω από εύκολα για τον Αστέρα με προκρίσεις απέναντι σε ομάδες της Β’ κατηγορίας με χαρακτηριστική άνεση. Στον πρώτο γύρο ο Αστέρας κέρδισε με 2-1 μέσα στο Μυρωδάτο επί της Δόξας, ενώ στον δεύτερο γύρο η πρόκριση ήρθε με την ευρεία νίκη επί της Κεσσάνης Ερασμίου με 5-1. Στα προημιτελικά ο Αστέρας δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κάμψει το εμπόδιο της Θράκης Συδινής κερδίζοντας με 3-0, με τα δύσκολα να έρχονται στους ημιτελικού οπού βρήκε μπροστά της την περσινή φιναλίστ και ένα από τα φαβορί για την φετινή κούπα Αναγέννηση Θαλασσιάς. Στο πρώτο παιχνίδι στο Μαγικό το τελικό 1-1 έδινε προβάδισμα πρόκρισης στην Θαλασσιά, όμως ο Αστέρας δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με εξαιρετική εμφάνιση κατάφερε να προηγηθεί μέσα στην Θαλασσιά με 0-2 και παρά την πίεση των γηπεδούχων αλλά το ότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο κατάφεραν με το τελικό σφύριγμα να πανηγυρίζουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία τους μια και το τελικό 2-2 τους έδινε την πρόκριση.

Α’ φάση: Δόξα Μυρωδάτου – Αστέρας Μαγικού  1-2

Β’ φάση: Αστέρας Μαγικού – Κεσσάνη Ερασμίου  5-1

Προημιτελικά: Αστέρας Μαγικού – Θράκη Συδινής  3-0

Ημιτελικά: Αστέρας μαγικού – Αναγέννηση Θαλασσιάς  1-1(Α’ αγώνας)

Αναγέννηση Θαλασσιάς – Αστέρας Μαγικού  2-2( Β’ αγώνας)