MVP όλου του πρωταθλήματος ο (καβαλιώτης) Κώστας Χριστοφιδέλης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Καβαλιώτης Κώστας Χριστοφιδέλης αναδείχθηκε για πρώτη φορά πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και έτσι έγινε ο 5ος ακραίος με αυτή τη διάκριση στην ιστορία της Volley League. Έτσι ο τίτλος μπορεί να μην ήρθε στην Αλεξανδρούπολη (κακώς, αλλά προφανώς ο Μιγιαήλοβιτς και ο Ράιτς που κατά κοινή παραδοχή ήταν οι κορυφαίοι στο σύνολο του πρωταθλήματος έπεσαν θύματα του άτυπου κανόνα που θέλει τον MVP να προέρχεται από την πρωταθλήτρια ομάδα) αλλά τουλάχιστον πάει στην… γειτονιά μας. 

 

Ο καβαλιώτης αρχηγός του Ολυμπιακού με το Νο1 στην πλάτη, ο Κώστας Χριστοφιδέλης, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Volleyleague για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 36χρονος ακραίος κατέκτησε το ένατο πρωτάθλημα στην πλούσια διαδρομή του, τα οκτώ ως “ερυθρόλευκος”. Αλλά ποτέ δεν είχε αναδειχθεί MVP.

Ο Χριστοφιδέλης έλαβε το βραβείο του από τον δήμαρχο Αλεξανδρούποληξς Βαγγέλη Λαμπάκη και αφιέρωσε τον τίτλό του πρωταθλήματος στον κόσμο του Ολυμπιακού και στους συμπαίκτες του, ενώ τον τίτλο του MVP τον αφιέρωσε στον φροντιστή Σπύρο Μπλέτσα που λόγω προβλήματος υγείας απουσίασε για από αγώνα της ομάδας για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια!

Αναλυτικά δήλωσε: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Αυτό που έχει καταφέρει η ομάδα φέτος είναι ένας πραγματικός άθλος. Μόνο εμείς ξέρουμε τι προβλήματα έχουμε αντιμετωπίσει. 
Η κατάκτηση αυτού το πρωταθλήματος είναι κάτι το συγκλονιστικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους. Δικός μου στόχος είναι να είμαι στο γήπεδο και να παίζω βόλεϊ. Ζω για το βόλεϊ και δεν ζω από το βόλεϊ. Αφιερώνω τον τίτλο του MVP στον Σπύρο Μπλέτσα και τον τίτλο του πρωταθλήματος στους οπαδούς του Ολυμπιακού και στους συμπαίκτες μου”.