Λόγω Βρύζα.. Νάτχο στον Ολυμπιακό αντί ΠΑΟΚ από καλοκαίρι

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται στον ΠΑΟΚ από το μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, με την απομάκρυνση του Τσιτσιάκοφ και την πιθανή αλλαγή ρόλου του Βρύζα ως τεχνικού διευθυντή και πάλι, είναι πιθανό να σημειοδοτήσουν αλλαγές και στο ρόστερ των “ασπρόμαυρων”. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει δυναμικά και φλερτάρει έντονα τον Ισραηλινό Μπίρμπας Νάτχο, ιδίως αν αποχωρήσει στον ΠΑΟΚ ο Τσιτσιάκοφ και τη θέση αναλάβει ο Βρύζας ή ο Σκοπιανός Λιπόσκι. Παραμένει ο Στοχ στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Οι διοικητικές αλλαγές που θα σημειωθούν στον ΠΑΟΚ από το μεγαλομέτοχο του, με την απομάκρυνση του Τσιτσιάκοφ και την πιθανή αλλαγή ρόλου του Βρύζα στη θέση του (μικρές πιθανότητες να παραμείνει πρόεδρος), θα αλλάξουν πολλά και μέσα στην ομάδα. Όλα αυτά προκύπτουν από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Γαύρος» που αναμοδημοσιεύει η ιστοσελίδα “thessports”, που επικαλούνται καταρχήν τις «επιθυμίες του Μίτσελ», αλλά σίγουρα μόνο τυχαία δεν είναι η αναφορά των συγκεκριμένων αυτών ονομάτων.

Ο Νάτχο είχε βρεθεί και πριν έρθει στον ΠΑΟΚ στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, μάλιστα, όταν ο ίδιος το αποκάλυψε, οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά διέψευδαν κάθε ενδιαφέρον. Το σίγουρο είναι πως ο Ισραηλινός για τον οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον πολλές ευρωπαϊκές ομάδες (Ρόμα, Σεβίλλη κτλ) μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον ΠΑΟΚ.

Από την στιγμή, μάλιστα, που μπορεί σε λίγο καιρό να μην υπάρχει στον ΠΑΟΚ ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, που η γνωριμία του με τον μάνατζέρ του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον ερχομό του στην Ελλάδα, τότε όλοι καταλαβαίνουν πως οι πιθανότητες να πει ναι στην όποια πρόταση του Δικεφάλου είναι πλέον πολύ λίγες. Ο Λιθουανός στρατηγικός σύμβουλος του “Δικεφάλου” θα αποχωρήσει,εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,όπως αναφέρθηκε τα μεσάνυχτα από το ΤhrakisportS,  μετά τα πλέι οφ και ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση εντός ΠΑΟΚ για το πώς θα καλυφθεί το κενό που δημιουργεί η αποχώρησή του.

Τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει σύμφωνα με το sport24 ο Ζήσης Βρύζας που έχει αναλάβει και στα πρώτα χρόνια της διοίκησης Ζαγοράκη, με επιτυχία, ρόλο τεχνικού διευθυντή. Μία πιθανή μετάθεσή του θα δημιουργήσει θέμα με την προεδρία, ωστόσο, αν προχωρήσουν οι σκέψεις που κάνουν στον ΠΑΟΚ να μην έχουν εκπρόσωπο σε Λίγκα και ΕΠΟ, μάλλον το συγκεκριμένο ερώτημα αποκτά τυπική σημασία.

Εναλλακτική λύση αντί του Βρύζα, αποτελεί ο Λάζο Λιπόσκι, το νυν αθλητικό διευθυντή της Ανζί, με τον οποίο ο Σαββίδης διατηρεί άριστες σχέσεις, ο οποίος του υπέδειξε να φέρει τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στον ΠΑΟΚ. Ο Λιπόσκι είναι Σκοπιανός στην καταγωγή, 48 ετών και έχει κάνει καριέρα ως τερματοφύλακας, ενώ μιλά και πέντε ξένες γλώσσες, γεγονός που λύνει το πρόβλημα της επικοινωνίας.

Επίσης σύμφωνα με όσα γράφουν στην ιστοσελίδα sporfc.com, ο “Δικέφαλος” θέλει για ακόμη μια χρονιά τον Σλοβάκο , έχει γίνει γνωστό το ποσό προκειμένου ο ΠΑΟΚ να κρατήσει ακόμη μια σεζόν ως δανεικό τον Σλοβάκο και τονίζεται πως αυτό φτάνει το 1.000.000 ευρώ προς την Φενέρ (συγκεγκριμένα γράφεται πως ο ΠΑΟΚ καλύπτει τις 900.000 του συμβολαίου του Στοχ και η Φενέρ ζητά ένα εκ. ευρώ για αυτήν).