Στο 2ο ΕΠΑΛ με 5-4 στα πέναλτι η κούπα του σχολικού πρωταθλήματος Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στο σχολικό πρωτάθλημα στο νομό Ξάνθης, καθώς μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, επικράτησε του 2ου ΓΕΛ στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, σε αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης.

 

Ο τελικός ήταν μοιρασμένος, με κάθε ομάδα να έχει από ένα ημίχρονο. Το 2ο ΕΠΑΛ άνοιξε  το σκορ στα μέσα περίπου του πρώτου 35λέπτου, όταν ο Βασίλης Λαζαρίδης με ένα αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σταθάκη. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του 2ου ΓΕΛ κατάφεραν να αντιδράσουν, με τον Δημήτρη Ντούφα να ισοφαρίζει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του 70λεπτου (στο σχολικό πρωτάθλημα οι ομάδες αγωνίζονται σε δύο 35λεπτα) και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι (αφού επίσης δεν υπάρχει παράταση). Οι παίκτες της γυμνάστριας του 2ου ΕΠΑΛ Παρθένας Καγκατσίδου φάνηκαν πιο ψύχραιμοι, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις τους. Ο δε γκολκίπερ του 2ου ΕΠΑΛ Μανώλης Δεμένικος απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του 2ου ΓΕΛ και έδωσε το έναυσμα στους συμπαίκτες του για ξέφρενα πανηγύρια.

Η ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης θα εκπροσωπήσει το νομό στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει αντίστοιχο Λύκειο της Δράμας το προσεχές διάστημα.

2ο ΓΕΛ (Καραλίδης): Σταθάκης, Ζώτος (35’ Παπαδόπουλος), Θεοδωρίδης, Προύτζος, Νυφαδόπουλος, Τουματζίδης, Μελισσόπουλος, Ντούφας, Βαφειάδης, Μίττας, Φασίδης.

2ο ΕΠΑΛ (Καγκασίδου): Δεμένικος, Ορφανίδης, Κωνσταντινίδης, Χατζητερζόγλου, Αγγελίδης, Λαζαρίδης, Μπουτακίδης, Δημητριάδης, Ντάρδας, Πετρόφ, Κιαχίδης.