Υπέταξε τον Παμβοχαϊκό και… πέταξε για την κορυφή της Α1 ο Εθνικός!!!

Αποστολή στο Βραχάτι: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην Αλεξανδρούπολη πρέπει να βρίσκεται πλέον η αποστολή του Εθνικού. Μετά από μια εβδομάδα απουσίας από την βάση του, επέστρεψε σε αυτήν έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες από το ευρωπαϊκό του ταξίδι, κυρίως όμως έχοντας στις αποσκευές του την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Volley League μετά και την συμπλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

Ο Εθνικός το βράδυ της Κυριακής υπέταξε με 3-0 μέσα στο Βραχάτι τον Παμβοχαϊκό, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκολα Μιγιαήλοβιτς  που σημείωσε 20 πόντους με 63% στην επίθεση. Έτσι έφυγε από την Κορινθία και μια από τις πιο σημαντικές έδρες του πρωταθλήματος, απέναντι στον περσινό φιναλίστ, με το τρίποντο και ένα εύκολο 0-3.

Μετά από αυτό το διπλό, ο Εθνικός εγκαταστάθηκε στην κορυφή της Volley League όπου… συγκατοικεί με την νεοφώτιστη ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει σε ντέρμπι τίτλου την Κυριακή στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, η ομάδα του Μουστακίδη, παρά τη νίκη, υστέρησε στην υποδοχή κάτι που επεσήμενε ο Άκης Σιδηρόπουλος μετά τον αγώνα.

«Δεν ήταν καλή η απόδοση μας στην υποδοχή. Μπορούσαμε να το κάνουμε πιο εύκολο το ματς. Πρέπει να βελτιώσουμε την υποδοχή μας για να μπορέσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας πιο εύκολο. Όταν θέλεις να πας ψηλά πρέπει να βελτιώσεις την υποδοχή. Ήμασταν αργοί στις αντιδράσεις μας. Ακόμα οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας», επισήμανε ο αρχηγός και πασαδόρος της ομάδας του Εθνικού.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος ακραίος του Εθνικού Νίκολα Μιγιαήλοβιτς που με την απόδοσή του δεν αναδείχθηκε μόνο MVP του αγώνα αλλά βάζει υποψηφιότητα και για τον αντίστοιχο τίτλο της αγωνιστικής, δήλωσε «Ήρθαμε εδώ λίγο κουρασμένοι από το ταξίδι μας στην Πολωνία. Στην αρχή ήμασταν λίγο νευρικοί και δε μπήκαμε όπως θέλαμε. Το 3-0 είναι πολύ σημαντικό αποτέλεσμα σε δύσκολο αγώνα μακριά από την έδρα μας. Και οι δύο ομάδες έκαναν λάθη. Είναι σημαντικό που κερδίσαμε».

Η αλήθεια είναι ότι ο Εθνικός εμφανίστηκε μια κλάση ανώτερος από τον Παμβοχαϊκό, πράγμα που παραδέχθηκαν και οι φίλαθλοι του Βραχατίου (η κερκίδα του οποίου απαρτιζόταν από πολλά παιδιά). Πολλά όμωςς κρίθηκαν στο πρώτο σετ, που ήταν  συναρπαστικό με πολλές εναλλαγές στο σκορ και τον Εθνικό να κερδίζει τους καθοριστικούς πόντους έχοντας Μιγιαήλοβιτς και Ράιτς αποτελεσματικούς στις δύσκολες επιθέσεις. Από το 6-6 ο Εθνικός ξέφυγε 14-11 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 22-20. Οι επιθέσεις από Χρήστο και Παναγιώτη Παπαδόπουλο έφεραν την ισοφάριση και οι δύο ομάδες (με πάντα πρώτο τον Εθνικό) έφτασαν στο 25-25. Έκεί έγινε και η καλύτερη φάση του αγώνα με εκατέρωθεν μπλοκ και άμυνες. Ο Ντουσάρμ έκανε το 25-25 και μεετά το παιχνίδι πήγε πάλι πόντο πόντο, με τον Εθνικό να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 28-27 αλλά με ένα 3-0 σερί χάρη σε επίθεση του Μιγιαήλοβιτς, μπλοκ του σέρβου στον (πολύ κακό) Ντουσάρμ και λάθος πάσα των κορίνθιων ο Εθνικός κατέκτησε το πρώτο σετ.

Στο 2ο σετ ο Παμβοχαϊκός προσπάθησε να πιέσει με το σερβίς αλλά και πάλι έκανε πολλά λάθη στον αγώνα. Ακόμα και όταν προηγήθηκε 12-10 δε μπόρεσε να το εκμεταλευτεί καθώς με σερί 3-0 ο Εθνικός πέρασε μπροστά 12-13. Ακολούθησαν συνεχείς εναλλαγές στο σκορ με ωραίες φάσεις πάνω στο φιλέ, όμως, ο Παμβοχαϊκός έκανε πάντα το εύκολο λάθος. Στο 19-19 έγινε η φάση του σετ με τον Μιγιαήλοβιτς να κερδίζει πόντο μετά από άμυνα του ίδιου και φάση διαρκείας. Ο Ράιτς με επίθεση και άσσο εκτόξευσε τη διαφορά στο +3 (19-23) και ο Εθνικός έκανε το 2-0 σετ. Με ανεβασμένη πλέον και την ψυχολογία, στο 3ο σετ η επικράτηση του Εθνικού ήταν πιο εύκολη και μετά το 6-6 οικοδόμησε διαφορά τριών πόντων με τους Μιγιαήλοβιτς και Ράιτς να συνεχίζουν την εντυπωσιακή επιθετική εμφάνιση. Στο 10-11 ο Εθνικός έκανε σερί 3-0 και η διαφορά ανέβηκε στο 10-14. Η τελευταία προσπάθεια του Παμβοχαϊκού ήταν να ισοφαρίσει σε 16-16 αλλά τρία μπλοκ της ακριτικής ομάδας από Ανδρεάδη και Ράιτς έδωσαν διαφορά 17-20, ο Ράιτς με άσσο έκανε το 21-17 και εκεί κρίθηκε ο αγώνας και ήρθε το εύκολο τρίποντο.

Παράπονα υπήρξαν και από τις δύο ομάδες για την διαιτητσία των Μυλωνάκη και  Κουτσούλα σε κρίσιμες φάσεις των αγώνων, πουτ όμως τελικά δεν επηρέασαν την τελική διακύμανσή του. Τα σετ: 28-30, 21-25, 19-25. Οι πόντοι του Παμβοχαϊκού προήλθαν από 47 επιθέσεις, 4 άσσους, 5 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προήλθαν από 37 επιθέσεις, 3 άσσους, 9 μπλοκ και 28 λάθη αντιπάλων.

ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Νίκος Ζαλμάς): Κράουσε 6π (3/5 επ, 2 άσσους, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος Παναγιώτης 10 (9/19 επ, 1 άσσος), Κουζούνης 11 (11/21 επ, 89% υπ), Ντουσάρμ 12 (11/26 επ, 1 άσσος), Κανέλλος 10 (8/14 επ, 2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρήστος 6 (4/9 επ, 2 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 47% υπ), Ασπιώτης 1 ( 1/2 επ, 100% υπ) , Δρόγκαρης, Μάρκου

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Θανάσης Μουστακίδης): Ράιτς 16 (14/30 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μιγιαϊλοβιτς 20 (15/24 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σιδηρόπουλος 1 (1 μπλοκ), Παπάζογλου 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Δαλακούρας Ανέστης (50% υπ), Ανδρεάδης 7 (5/7 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Δαρίδης (λ, 44% υπ), Δαλακούρας Κωνσταντίνος 1 (1/1 επ), Κασάμπαλης

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΟ ΒΡΑΧΑΤΙ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ