Κόκκινη ο Μαϊκόν, στη θέση του ο Τόρο, γκολ η Ρόμα και… πιάστε την

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες η Ρόμα. Η ομάδα του Βασίλη Τοροσίδη πέρασε με νίκη και από την έδρα της Ουντινέζε, χάρη σε ένα τέρμα του Μπράντλεϊ στο 82’. Σημαντική λεπτομέρεια, ωστόσο είναι το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 65’ αφού, αποβλήθηκε ο Μαϊκόν και αμέσως μετά μπήκε ως αλλαγή για να καλύψει την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ο Βασίλης Τοροσίδης.

Μάλιστα, λογικά ο ξανθιώτης θα αγωνιστεί ως βασικός και στο επόμενο παιχνίδι της Ρόμα με την Κιεβο την ερχόμενη Πέμπτη, δεδομένου ότι ο Μαϊκό θα είναι τιμωρημένος.

Πλέον η Ρόμα μετράει εννέα νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και συνεχίζει την δική της ανεξέλεγκτη κούρσα στη Serie A, αποτελώντας πλέον το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του σκουντέτο.

Εύκολο έργο για την Γιουβέντους, η οποία με ένα τέρμα από τον Βιντάλ και ένα Τέβεζ επικράτησε 2-0 της Τζένοα από το πρώτο ημίχρονο. «Ζόρια» για την Φιορεντίνα, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Σέζαρ από την Κιέβο, όμως με δύο γκολ του Κουαδράδο έκανε την ολική ανατροπή και πήρε τη νίκη.

Μετά την υπερπροσπάθεια με την Μπαρτσελόνα, η Μίλαν γνώρισε την ήττα από την Πάρμα, με σκορ 3-2. Οι Παρμέντσι μπήκαν δυνατά, έκαναν το 2-0 με γκολ τον Παρόλο και Κασάνο, για να έρθουν τα γκολ τον Μάτρι και Σιλβέστρε να ισοφαρίσουν. Ο Παρόλο όμως με ένα γκολ στο 94’, χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής του καμπιονάτο:

Σάββατο, 26/10

Σαμπντόρια-Αταλάντα 1-0  (57’ Μουσταφί)

Ίντερ-Βερόνα 4-2  (9’ Τζόναθαν, 12’ Παλάσιο, 38’ Καμπιάσο, 56’ Ρολάντο – 32’ Μαρτίνιο, 71’ Ρομούλο)

Κυριακή, 27/10

Νάπολι-Τορίνο 2-0 (14’ πεν., 32’ πεν. Ιγκουαΐν)

Μπολόνια-Λιβόρνο 1-0  (3’ Κρέσπο)

Κατάνια-Σασουόλο 0-0

Κιέβο-Φιορεντίνα 1-2  (13’ Σέζαρ – 45’, 64’ Κουαδράδο)

Γιουβέντους-Τζένοα 2-0  (23’ Βιντάλ πεν., 36’ Τέβεζ)

Πάρμα-Μίλαν 3-2  (11’, 94’ Παρόλο, 45’+1’ Κασάνο – 61’ Μάτρι, 63’ Σιλβέστρε)

Ουντινέζε-Ρόμα 0-1  (82’ Μπράντλεϊ)

Λάτσιο-Κάλιαρι