Γ’ Εθνική: Άγνωστες λεπτομέρειες από όσα έγιναν στο Μαντουλίδης – Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Την δεύτερη αγωνιστική ο Εθνικός έπεσε θύμα μεγάλης ανατροπής γνωρίζοντας την ήττα από τον Ζέφυρο, το Σάββατο για την τρίτη επιχείρησε να κάνει το ίδιο με τον Μαντουλίδη. 

Παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατάφερε να ανατρέψει μια διαφορά 17 πόντων, δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο γνωρίζοντας την ήττα με 77-66 στη Θεσσαλονίκη, που είναι η τρίτη σε ισάριθμες αγωνιστικές, αλλά άφησε με τη μαχητικότητα και το πάθος του πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Θα πρέπει εξάλλου να αναφέρουμε ότι ο Μαντουλίδης είναι μια ιστορική και ποιοτική ομάδα, που με τη νίκη αυτή έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ έχει και μεγάλη εμπειρία στα τοπικά πρωταθλήματα και μεγάλες διακρίσεις με τα τμήματα υποδομής του. Συγκεκριμένα, έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Κόσμου στα Αγόρια Λυκείου το 1999 στην Ισπανία, δευτεραθλητής Κόσμου το 2005 στα Αγόρια Λυκείου στην Πολωνία, τρίτος στο Παγκόσμιο Αγοριών Λυκείου το 2001, δύο φορές (2005, 2010) πρωταθλητής Ελλάδας στους Εφήβους, έξι φορές (2003, 2004, 2005, 2006, 2008, 2009) πρωταθλητής Ελλάδας στους Παίδες και πέντε φορές (1999, 2000, 2005, 2009, 2013) πρωταθλητής Ελλάδας στα Λύκεια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες των τραυματιών βασικών ψηλών του Εθνικού Δελχανίδη και Τελούδη, αλλά και το μουδιασμένο ξεκίνημα των παικτών του Στέφανου Βουτσά για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ από το ξεκίνημα (12-6, 16-8) και να φτάσουν τη διαφορά στο +13 με τρίποντο του Κουτέλογλου. Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης στο -11 με δίποντο του Μπανταλίδη και τον Πασσιά να έχει φορτωθεί ήδη με τρία φάουλ.

Στα τέσσερα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με τον Μαντουλίδη να αξιοποιεί την καλή επιθετική ημέρα του Γράβα, που σημείωσε συνολικά 19 πόντους, την κακή άμυνα και τις βεβιασμένες επιθετικές επιλογές των παικτών του Εθνικού για να φτάσει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο +17 (36-19) με τρίποντο του Ανδρεάδη. Η αλλαγή σχήματος με την είσοδο των Δουρδούλη, Μπανταλίδη, η πιεστική άμυνα, που οδήγησε τους γηπεδούχους σε συνεχόμενα λάθη έφερε τη διαφορά με τη λήξη του ημιχρόνου στο -9 (40-31).

Η αντεπίθεση του Εθνικού είχε όμως και συνέχεια στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου. Με τους Ξένο και Χονδρόπουλο να αναλαμβάνουν το επιθετικό φορτίο η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έτρεξε ένα σερί 15-5 και έφτασε στην ισοφάριση (46-46) με τρίποντο του Χονδρόπουλου πέντε λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ένα τρίποντο του Ξένου δύο λεπτά πριν το τέλος έδωσε στον Εθνικό για πρώτη φορά το προβάδισμα (48-49) μετά το αρχικό 0-2. Ο Χονδρόπουλος μετά το δίποντο του Κουτέλογλου (50-49) έβαλε και πάλι μπροστά τον Εθνικό (50-51) για να κλείσει το δεκάλεπτο με δίποντο του Θεοδωρίδη (52-51).

Ένα σερί 10-0 (62-51) στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την έλλειψη εμπειρίας, ψυχραιμίας και συγκέντρωσης των παικτών του Εθνικού φτάνοντας στο +15 (70-55). Το κακό για την ομάδα της Αλεξανδρούπολης είχε γίνει ήδη, αφού δεν υπήρχε αρκετός χρόνος και δυνάμεις για ένα δεύτερο come back. Το τελικό 77-66 άφησε στους παίκτες του Εθνικού αρκετά χαμόγελα, αφού η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έδειξε με το πείσμα και τη θέλησή της ότι μπορεί να φανεί ανταγωνιστική και υπολογίσιμη για κάθε αντίπαλο.