Νέος σύλλογος κολύμβησης στην Ξάνθη! Ιδρύθηκαν τα Δελφίνια και σημείωσαν διακρίσεις στους πρώτους τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τεχνικής Κολύμβησης που φιλοξενήθηκε στο Ποσειδωνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης πήραν μέρος αθλητές του νεοσύστατου συλλόγου της Ξάνθης Dolphins (Δελφίνια) που μάλιστα έδειξε με το ξεκίνημα ότι θα αποτελέσει την νέα δύναμη στα δρώμενα της Ξάνθης.

Πολυ σημαντικός ήταν ο απολογισμός καθώς και τα τρία παιδιά που πήραν μέρος πραγματοποιήσαν νέα ατομικά ρεκόρ στο αγώνισμα 50 μέτρα Βfin (Διπλα Πεδιλα) κατακτώντας δύο θέσεις σε οκτάδα και συγκρεντρώνοντας τους πρώτους πέντε βαθμούς για τον νεοσύστατο σύλλογο.

Ο Νικολας-Πέτρος Ντζουμανης κατέκτησε την 6η θέση με χρόνο 34.63 στην κατηγορία προαγωνιστικα 9 ετών.
Ο Στάθης Πατεχακης κατέκτησε την 7η θέση με χρόνο 35.99 στην κατηγορία επίσης προαγωνιστικων 9 ετών.
Τελος η Ελανουρ Μπαμπάτς κατέκτησε την 19η θέση με χρόνο 33.85 στην κατηγορία προαγωνιστικα 10-11 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχαν 580 αθλητες και αθλήτριες από 37 συνολικά σωματεία, από όλη την Ελλάδα. Στις διακρίσεις σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι σπουδαίες προπονητριες του συλλόγου Κική Μιχαηλίδου και η Θεανώ Μιχαηλίδου που προετοιμασαν ηθικα και ψυχολογικά τους αθλητές.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιδοσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας περίπου δύο μηνων και κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ανοιχτές κολυμβητικες δεξαμενές ξενοδοχειακων μονάδων της Ξάνθης.

Για αυτό και η διοίκηση του συλλόγου ευχαριστεί τις ξενοδοχειακες μονάδες Z PALACE και ΑΓΡΙΑΝΗ για την παραχώρηση των κολυμβητικών δεξαμενών ώστε οι αθλητές να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους.

Τελος σε όλη αυτή την προσπάθεια αξίζει ιδιαίτερης μνείας η έφορος της ομάδας Λένα Πανδρακη και φυσικά στους γονείς των παιδιων- αθλητών που συνόδευσαν την αποστολή στην Θεσσαλονίκη και στο Ποσειδωνιο Kολυμβητηριο όπου διεξήχθησαν οι αγώνες.

Η ουσία είναι πως μία νέα δύναμη ανατέλει στα κολυμνβητικά δρώμενα της Ξάνθης μετά τον ιστορικό ΚΟΞ, τον Ποσειδώνα που δείχνει να έχει πλέον σιγήσει και τον Λεύκιππο που εμφανίστηκε πρόσφατα, και αυτή δεν είναι άλλη από τα ΔΕΛΦΙΝΙΑ της ΞΑΝΘΗΣ!