Πανελλήνιο Κολύμβησης: Ιστορική κούρσα για Θράκη, τέσσερις Θρακιώτες κολυμβητές στην πρώτη εξάδα του τελικού των 50μ πεταλούδα

Με μια τουλάχιστον ιστορική κούρσα για την Θράκη ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών το απόγευμα της Παρασκευης στο ΟΑΚΑ.

Στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα μετείχαν έξι Ελληνες πρωταθλητές, αναμεσα στους οποίους οι τέσσερις Θρακιώτες!!!

Το χρυσο κατέκτησε με 23.70 ο τεράστιος Κριστιάν Γκολομέεφ και το ασημένιο ο Στεργιος-Μαριος Μπιλας με 24.07, αμφότεροι κολυμβητές του Παλαιού Φαλήρου.

Από εκεί και πέρα, το χάλκινο μετάλλιο πήγε στον Ξανθιώτη Χρήστο Κατραντζή (δευτερο προσσωπικο του μετάλλιο στους αγωνες), που αγωνίζεται με το σκουφάκι του Παναθηβαϊκου. Σημείωσε χρονο 24.36.

Ο Κατραντζής άφησε για πεντε εκτοστά του δευτερολέπτου εκτός βάθρου τον Χρίστο Παπαδόπουλο του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης που έμεινε στην τέταρτη θέση με 24.41. Στην πέμπτη θέση ένας ακομα αθλητής του ΝΟΑ, ο Στράτος Βολτέζος με 24.46.

Τέλος, την έκτη θέση κατέλαβε με 24.50 ο Νικος Σοφιανίδης του ΠΑΟΚ, ένας αθλητής που ξεκίνησε από τον ΚΟΞ στην Ξάνθη και αναδείχθηκε μέσα από τον Ομιλο Φιλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης πριν μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη και την τελευταια πενταετία στις ΗΠΑ για σπουδές.

Αναφορικά με τα άλλα αγωνίσματα στους τελικούς της τελευταίες ημέρας, ο Νικος Σοφιανίδης αναδειχθηκε 6ος στον τελικο των 100 μέτρων υπτιο όπου στην 7η θέση κατετάγη ο Τασος Κουγκουλος του ΝΟΑ, στην 9η θεση του αντιστοιχου αγωνισματος των γυναικών βρεθηκε η Σοφία Δημητριάδη του ΟΦΘΑ, 11ος στο 200 πρόσθιο αναδείχθηκε ο Δημητρης Μουτσος του ΝΟΑ ενώ η Αναστασία Πεχλιβανίδου του ΟΦΘΑ αναδείχθηκε 14η στα 50 μέτρα πεταλούδα.

ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΤΗΣ 4ης ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ