Super League 2: Προς προκήρυξη με απευθείας άνοδο τουλάχιστον δύο ομάδων και μετωπική σύγκρουση με την SL1 στα σαλόνια της ΕΠΟ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (18/7) στις 13.00 το μεσημέρι.

Θα συζητηθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και είναι προφανές ότι αυτή θα περιλαμβάνει την απευθείας άνοδο στην SL1 των πρωταθλητών των δύο ομίλων, ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πρόβλεψη για αγώνα μπαράζ μεταξύ των δεύτερων των δύο ομίλων, ώστε ο κερδισμένος να δώσει εν συνεχεία μπαράζ με τον 12ο της SL1.

Ειναι προφανές ότι η προκήρυξη θα έρθει σε ευθεία κόντρα με αυτήν που ομόφωνα ενέκρινε η SL1 και που θέλει μόλις μια ομάδα να υποβιβάζεται από το μεγάλο πρωτάθλημα και μια ακόμα να δίνει μπαράζ με τον 2ο της SL2, δηλαδή ό,τι ίσχυσε και φέτος. Μοιραια το θέμα θα πάει στην ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να έχει ταχθεί υπέρ της SL2 στο θέμα αυτό.

Aπό εκεί και πέρα, θα γίνει κουβέντα για την ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος, ενώ θα εκλεγεί β’ αντιπρόεδρος που θα πάρει τη θέση του Αχιλλέα Μπίκα, από τη στιγμή που η οικογένεια Μπίκα αποχώρησε από τη Βέροια. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε βέβαια και αν θα παραστεί σε αυτό το ΔΣ η ΠΑΕ Ξάνθη, η οποία απουσίασε την περασμένη εβδομάδα από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της Λίγκας.

Η ανακοίνωση της Πέμπτης (14/7):

«Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος), με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:
1. Ημερομηνία Κλήρωσης Πρωταθλήματος
2. Προκήρυξη Πρωταθλήματος Αγωνιστικής Περιόδου 2022-2023
3. Ενημέρωση σχετικά με τη σύμβαση της ΕΡΤ
4. Διαιτησία
5. Ασφάλιση Ποδοσφαιριστών
6. Εκλογή Β’ Αντιπροέδρου
7. Διάφορα Θέματα».