Volley League: Απάντηση του Αριστοτέλη Σκύδρας στο ThrakiSportS για την απόκτηση Βελούδη από τον Άθλο Ορεστιάδας

Την έντονη αντίδραση του Αριστοτέλη Σκύδρας προκάλεσε το δημοσίευμα του ThrakiSportS για την ανακοίνωση του Σπύρου Βελούδη από τον Άθλο Ορεστιάδας το απόγευμα της Τετάρτης.

Το δημοσίευμα αναφερόταν στην ανακοίνωση της ομάδας του Έβρου με τον συντάκτη του να θυμίζει ότι ο παίκτης που ανακοινώθηκε από τον Άθλο, έναν ακριβώς μήνα πριν (στις 14 Ιουνίου) είχε ανακοινωθεί από τον Αριστοτέλη Σκύδρας, την έτερη νεοφώτιστη ομάδα στην Volley League. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση υπάρχει αναρτημένη και στην επίσημη σελίδα της ΕΣΑΠ, διοργανώτριας του πρωταθλήματος, καθώς και σε πλήθος αθλητικών και μη ιστοσελίδων. Για αυτό και επελέγη ο τίτλος «Με Βελούδη λίμπερο ο Άθλος Ορεστιάδας αν και ο παίκτης είχε ανακοινωθεί προ μηνός από την… Σκύδρα».

«Ο τίτλος, τα σχόλια και το ύφος του κειμένου» προκάλεσαν την «έκπληξη και οργή» της διοίκησης του Αριστοτέλη Σκύδρας, που με απαντητική επιστολή της στο ThrakiSportS το βράδυ της ίδιας ημέρας τονίζει ότι «έγιναν χωρις καν να ερωτηθούμε σαν συλλογος για την υπόθεση και περιέχουν συκοφαντικά για τον Αριστοτέλη Σκύδρας σχόλια». Προειδοποιεί δε ότι «σαφώς και θα κινηθούμε νομικά για την προβολή του συλλόγου μας» και διευκρινίζει ότι «ΔΕΝ θα κινηθούμε νομικά μόνο σε περίπτωση δημόσια συγνώμης σας».

Το ThrakiSportS διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε πρόθεση προσβολής της ομάδας του Αριστοτέλη Σκύδρας όπως και οποιασδήποτε ομάδας, αλλά από δικαιολογημένο ενδιαφέρον ο συντάκτης του ανέδειξε το παράδοξο ο ίδιος αθλητής μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα να ανακοινώνεται από δυο διαφορετικές ομάδες (εκ των οποίων η μία της Θράκης, εξού και το ενδιαφέρον μας σαν ιστοσελίδα). Με τον Αριστοτέλη Σκύδρας σαν ιστοσελίδα ξανασχοληθήκαμε στο φετινό μεταγραφικό παζάρι μόνο με την περίπτωση της απόκτησης του Εβρίτη βολεϊμπολίστα Παρασκευά Τσέλιου.

Στο άρθρο τέθηκαν ορισμένα εύλογα ερωτήματα και ασκήθηκε κριτική, ως οφείλεται απο το δημοσιογραφικό μας λειτούργημα να κάνουμε, χωρίς να γνωρίζουμε αν τελικά ο παίκτης ανήκει στη μία ή στην άλλη ομάδα που αμφότερες τον ανακοίνωσαν. Ο χρόνος θα δείξει, για αυτό και αποφύγαμε οποιονδήποτε ονομαστικό σχολιασμό προς οποιαδήποτε ομάδα, απλά σχολιάστηκε η διαμορφωθείσα κατάσταση έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ένας τρίτος που διαβάζει δυο ανακοινώσεις απόκτησης στην ίδια μεταγραφική περίοδο του ίδιου παίκτη. Μάλιστα, στο άρθρο παρατέθηκαν αυτούσιες και οι δυο ανακοινώσεις.

Την ίδια στιγμή στην σφαίρα του διαδικτύου παρατηρούμε ότι υπάρχουν παρεμφερή άρθρα στο σύνολο σχεδόν του ειδικού αθλητικού Τύπου, με παρόμοιες αναφορές και σχόλια, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αναφέρονται ονομαστικά με αρκετά ειρωνικό και αρνητικό τρόπο στην ομάδα του Αριστοτέλη Σκύδρας.

Ενδεικτικά το VolleyNews έχει τίτλο «Ανατροπή με Σπύρο Βελούδη, τον ανακοίνωσε ο Αριστοτέλης και τον… καλωσόρισε ο Άθλος Ορεστιάδας!» όπου αναφέρει «φαίνεται ότι η αρχική συμφωνία με το σύλλογο της Σκύδρας “χάλασε”, και ένα μήνα σχεδόν μετά, τον Βελούδη καλωσόρισε ο επίσης νεοφώτιστος στην κατηγορία, Άθλος Ορεστιάδας που είχε κενό στην θέση του λίμπερο».

Το VolleyPlanet έχει τίτλο «Στον Άθλο Ορεστιάδας μέσω… Σκύδρας ο Βελούδης», σχολιάζοντας μάλιστα ότι η εξέλιξη της υπόθεσης «εκθέτει (τουλάχιστον επικοινωνιακά) την ομάδα της Κατερίνης μιας και όπως όλα δείχνουν την χειρίστηκε λανθασμένα αφού βιάστηκε να ανακοινώσει από τον προηγούμενο μήνα έναν αθλητή χωρίς να έχει την υπογραφή του».

Το SportsAddict με τίτλο «Ξεκίνησε για Σκύδρα και κατέληξε… Έβρο ο Βελούδης!» γράφει μεταξύ άλλων: «Ο Άθλος και με αυτή την κίνηση, δείχνει ότι λειτουργώντας με επαγγελματισμό και σοβαρότητα, φροντίζει πρώτα να “κλειδώνει” τις μεταγραφές του και μετά να τις ανακοινώνει. Σε αντίθεση βέβαια με άλλες ομάδες όπως ο Αριστοτέλης Σκύδρας που ανέβηκε μαζί του φέτος από την Pre League, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Βελούδη, αλλά τελικά ο παίκτης κατέληξε στον Έβρο!».

Δεν γνωρίζουμε ειλικρινά αν η διοίκηση του Αριστοτέλη Σκύδρας έσπευσε να στείλει παρόμοια επιστολή – απάντηση και στις υπόλοιπες ιστοσελίδες, όπως αυτές που ενδεικτικά αναφέρονται, απειλώντας με νομικές κινήσεις εναντίον τους. Γνωρίζουμε πάντως ότι το έκανε προς το ThrakiSportS, παρόλο το δημοσίευμά μας δεν παίρνει θέση υπέρ ή εναντίον καμίας ομάδας, αλλά απλά παραθέτει τα γεγονότα και κάνει εύλογα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή αρχή του ThrakiSportS είναι να παρουσιάζεται πάντα η άποψη όλων και σε κάθε περίπτωση οποιουδήποτε αισθάνεται θιγμένος από δημοσίευμα του, παρατίθεται παρακάτω η επιστολή – απάντηση που λάβαμε από την διοίκηση του Αριστοτέλη αλλά και το δημόσιο σχόλιο που ανέβηκε στην σχετική ανάρτηση του ThrakiSportS στο facebook, το οποίο έσπευσε να εγκρίνει (με καρδούλα) το προφίλ της ομάδας της Σκύδρας, ώστε να λάβουν γνώση των θέσεων της ομάδας της Πέλλας οι αναγνώστες του.

Εννοείται ότι το βήμα του ThrakiSportS είναι πάντα ανοιχτό σε οποιονδήποτε για να παραθέσει τις θέσεις και τις απόψεις του – και από αυτό δεν εξαιρείται ο Αριστοτέλης Σκύδρας.