Με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ Νετζήπογλου εύκολη επικράτησης της Εθνικής Νέων επί της Γεωργίας στην Πάτρα

Η Εθνική Νέων ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο τη… σειρά των φιλικών προετοιμασίας της στην Πάτρα, επικρατώντας εύκολα της Γεωργίας με 95-70.

Μέχρι τα πρώτα 13′ η Εθνική δεν είχε καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της και να «ξετυλίξει» όλο το ταλέντο της στο παρκέ, ωστόσο όταν μπόρεσε να το κάνει έγινε με επιτυχία. Το 22-23 στις αρχές της 2ης περιόδου μετατράπηκε σε 34-25, με το ημίχρονο να «κλείνει» στο 38-33. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση είχε αρχίσει ήδη να φαίνεται απ’ τα τέλη της 2ης περιόδου, με την Εθνική να πραγματοποιεί ένα ασύλληπτο 3ο δεκάλεπτο, όπου το επί μέρους σκορ ήταν 34-15 (!), δείχνοντας τα «δόντια» της σε κάθε τι που έκανε η Γεωργία.

Τελικά η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 30 (92-62) στα τελευταία 2:30′, με το τελικό 95-70 να αφήνει αρκετά ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά το… μέλλον της Εθνικής, ακόμη κι αν πρόκειται για ένα απλό φιλικό και απέναντι σε μια όχι και τόσο δυνατή ομάδα.

Πρώτοι σκόρερ για την Ελλάδα ήταν οι Νικολαΐδης και Νετζήπογλου, προσθέτοντας αμφότεροι 11 πόντους, ενώ ο Κολοβέρος σκόραρε 8 και ήταν αρκετά θετικός, μαζί με τον… ισάριθμο Τόλια. Στους 7 σταμάτησε ο «πράσινος» Μαντζούκας και στους 6 ο «ερυθρόλευκος» Οικονομόπουλος.

Με τρεις διψήφιους τελείωσε το ματς η Γεωργία και συγκεκριμένα τους Vashakidze (15 πόντοι), Liklikadze (13 πόντοι) και Salaridze (12 πόντοι).