Προς πιθανή νέα ΑΝΑΒΟΛΗ η πρεμιέρα του ΑΟΞ και όλης της SL2 μετά από απόφαση-«βόμβα» του Διαιτητικού της ΕΠΟ

Ανατροπή άνευ προηγουμένου! Το Διαιτητικό Δικαστήριο το βράδυ της Παρασκευής (29/10) έκανε δεκτή την προσφυγή Ζακύνθου κατά της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Super League 2!

Αυτό σημαίνει ότι οι νησιώτες μπαίνουν στο πρωτάθλημα ως η 33η ομάδα με μια απόφαση που ουδείς μπορούσε να περιμένει και να πιστέψει εκ πρώτης. Κι αυτό διότι η Ζάκυνθος δεν έχει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία και ήταν η τελευταία της συγκεκριμένης σύνθεσης των τακτικών δικαστών, αφού η θητεία τους ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η Ζάκυνθος έκανε τεράστια έκπληξη (και προφανώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο να αναλάβει να την εκπροσωπήσει νομικά ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης) και έτσι φέρνει τα κάτω – πάνω!

Από εκεί και πέρα, πάντως, μετά από αυτή την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου η ΕΠΟ θα πρέπει κατ’ εξαίρεση να αφήσει τη Ζάκυνθο να κάνει μεταγραφές για να αποκτήσει επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.  

Με την ίδια απόφαση ακυρώνεται και η προκήρυξη της SL2 ως προς το μέρος που δεν έχει ενταχθεί η Ζάκυνθος. Κατά συνέπεια ακόμα και αν διεξαχθεί η 1η αγωνιστική, στον όμιλο που θα προστεθεί η Ζάκυνθος θα πρέπει να ακυρωθεί και να γίνει νέα κλήρωση.

Αρχικά από την SL2 διέρρεαν ότι παρά την απόφαση η πρεμιέρα θα γίνει κανονικά αλλά οι νομικές εμπλοκές που μπορεί να προκύψουν από μια τέτοια απόφαση, με ακυρωμένη την προκήρυξη του πρωταθλήματος, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε συνολική αναβολή.

Ήδη μάλιστα διαρρέεται ότι δρομολογείται έκτακτο ΔΣ της SL2 για να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι το πρωί του Σαββάτου. Συνεπώς όλα μα όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα και αναβολή όλης της πρεμιέρας λιγότερο από 24 ώρες πριν την σέντρα.

Η απόφαση, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ:

«Στην τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την ακόλουθη απόφαση. 
Δέχεται εν μέρει την αίτηση-προσφυγή της ΠΑΕ Ζάκυνθος 1961 με αριθμ. πρωτ. 24052/26.10.2021 κατά της Superleague 2.  

Ακυρώνει την προκήρυξη του πρωταθλήματος Superleague 2 αγωνιστικής περιόδου 2021-22, ως προς το μέρος αυτής κατά το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί με δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του επαγγελματικού πρωταθλήματος Superleague 2 της ίδιας περιόδου και η αιτούσα-προσφεύγουσα».