Τόκυο 2020: Βολές Μπιτσαξή σε Αυγενάκη για τα δάκρυα των Ελλήνων αθλητών και σχόλιο για την «πολιτική ορθότητα» της Μαρίας Σάκκαρη

Τα δάκρυα πολλών Ελλήνων πρωταθλητών με αποκορύφωμα αυτά του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη και η αντίδραση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν την αντίδραση του Θρακιώτη πρώην ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος έγραψε:

«Τα δάκρυα και ο Λευτέρης Αυγενάκης
Αλλοιμονο αν ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιείται όταν δακρύζει ένας αθλητής. Όταν αυτό συμβαίνει σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Και είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το λέω γιατί διάβασα μια δήλωση του Αυγενάκη που μου έκανε εντύπωση. Η προετοιμασία των αθλητών είναι υπόθεση των αθλητικών ομοσπονδιών και της ΕΟΕ. Δηλαδή εμείς,το Υπουργείο,δεν παίζουμε ρόλο. Δώσαμε 17 εκ(πενιχρό πόσο)στις ομοσπονδίες και καθαρίσαμε. Δεν έχουμε κάτι άλλο.
Αν είναι έτσι το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα έπρεπε να προτείνει την αυτοκατάργηση του και να εκχωρήσει τις αρμοδιότητες του στην ΕΟΕ.
Η αθλητική πολιτική είναι πολύ δύσκολο πράγμα, το αναγνωρίζω και το ξέρω. Θέλει σχέδιο,λεπτομερείς στοχεύσεις ανά άθλημα, διαχωρισμό της Ολυμπιακής προετοιμασίας, οργάνωση και προσέλκυση με κίνητρα χορηγιών.
Αυτά είναι δουλειά του Κράτους η έστω κυρίως του Κράτους. Άλλως ας αφεθεί ο αθλητισμός στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Είναι θέμα επιλογής.Το να πετάς το μπαλάκι του πιγκ πογκ στις ομοσπονδίες είναι λαθος.Ας το κάνουν καλύτερα ο Κρεάνκα και ο Γκιώνης.

Παράλληλα, με αφορμή τα σχόλια που έχουν υπάρξει για την Μαρία Σάκκαρη από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι προβάλλονται οι αγώνες της στην ΕΡΤ επειδή είναι… γκόμενα του γιου του πρωθυπουργού (έτσι ειπώθηκε), ανέφερε:

Πολιτική ορθότης ..Σακκαρη
•Η κυριαρχία της πολιτικής ορθότητας είναι μεγάλος χαλινος.Πρέπει να βρεις τις σωστές λέξεις.Μη σου ξεφύγει κάτι και σε κρεμάσουν στα μανταλάκια.Έτσι πολλές φορές δεν μπορείς να απαντήσεις οπως πρέπει,με τα σωστά «γαλλικά»,για μα μην «περιπέσεις» στο ίδιο επίπεδο.
Στην εν λόγω λοιπόν που αναφέρθηκε στη Σακκαρη απάντησε ο Νίκος Μπιστης «η αριστερά δεν έχει σχέση με τη χυδαιότητα».Μπράβο Νίκο παλιέ φίλε.Είμαι σίγουρος πως ιδιωτικά θα έλεγες ακριβέστερα και με πιο ελεύθερη διατύπωση περί τίνος πρόκειται η κυρία.Αν τη δήλωση της την είχε κάνει άντρας για γυναίκα θα είχε γίνει διαδήλωση των οργανωμένων γυναικών.
Κάποια άλλη που καταδίκασε τη δήλωση είπε πως η Σακκαρη δεν χρειάζεται «έτερο καθορισμό».Σωστή η αφετηρία αλλά εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άντρες ακολουθούν τη πορεία των συντρόφων τους με κοινή επιλογή και δεν ζητούν εύσημα αλλά δικαιούνται του ανθρώπινου σεβασμού και όχι τον έμμεσο χλευασμό της κάθε ασήμαντης που θέλει να κάνει το κομμάτι της στο διαδίκτυο.

Το σχόλιό του προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από διαδικτυακούς του φίλους, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιαννης Πανούσης που έδειξε να συμφωνεί απόλυτα με τα γραφόμενα, αν κρίνει κανείς από το like του.