Τόκυο 2020: Είδαν την medal race του Κοντίδη ελπίζοντας και σε ένα δικό τους νέο μετάλλιο οι Μάντης – Καγιαλής

Στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης μετά από έξι ιστιοδρομίες βρίσκονται οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο ντε Τζανέιρο Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά την συμπλήρωση οκτω ιστιοδρομιών στην κατηγορία 470 στους Ολυμπιακους Αγωνες του Τόκυο.

Ο φακός του ThrakiSportS τους συνέλαβε να παρακολουθούν στην μεικτή ζώνη την medal race του Κύπριου πρωταθλητή Παύλου Κοντίδη, ο οποίος τελικά κατέλαβε την 4η θέση και πήρε το… ξύλινο μετάλλιο, οπως ο ιδιος το χαρακτήρισε σε κουβέντα του με τον Γιάννη Γιαγκίνη η οποία ηδη αναπαράγεται από πολλά κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Ο Τάκης Μάντης και ο έχων και ξανθιώτικες ρίζες Παύλος Καγιαλής θα επιδιώξουν στις επόμενες ιστιοδρομίες να επαναλάβουν τον θρίαμβο του μεταλλίου, αν και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Σε πρώτη φάση πρέπει να εξασφαλίσουν θέση στην medal race, να είναι δηλαδή μεταξύ των 10 πρώτων πληρωμέτων μετά και την ολοκλήρωση των δυο επόμενων ιστιοδρομιών.

Οι βαθμοί στην medal race μετράνε διπλοί, ωστόσο αυτήν την στιγμή η διαφορά τους από το χάλκινο μετάλλιο είναι στους 15 βαθμούς. Ανάλογα με την θέση που καταλαμβάνει κάποιος στον αγώνα, παίρνει και αντίστοιχους βαθμούς ποινής. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πετάξει την χειρότερη επίδοση από τις συνολικά 10 ή 11 ιστιοδρομίες, αυτήν δηλαδή στην οποία έλαβε τους πιο πολλούς βαθμούς ποινής.