Τόκυο 2020: Πέμπτη σημαιοφόρος από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη, που υπήρξε η πρώτη λαμπαδηδρόμος στην διοργάνωση των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο θα είναι και η πρώτη σημαιοφόρος μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια στην τελετή έναρξης της Παρασκευής.

Παραδοσιακά η ελληνική αποστολή ανοίγει την παρέλαση κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και η Άννα Κορακάκη μαζι με τον Λευτέρη Πατρούνια θα είναι οι πρώτοι αθλητές που θα μπουν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκυο.

Η αθλήτρια της σκοποβολής θεωρείται ως το πιο πετυχημένο μέλος της ελληνικής αποστολής, με χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για το λόγο αυτό η ΕΟΕ την επέλεξε ως σημαιοφόρο σε συνδυασμό ότι βρίσκεται ήδη στο Τόκυο, σε αντίθεση πχ με την Κατερίνα Στεφανίδη.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα έχει γυναίκα σημαιοφόρο στην τελετή έναρξης, καθώς είχε προηγηθεί η Σοφία Μπεκατώρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Μάλιστα τότε είχε γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που άνοιξε την τελετή έναρξης μπαίνοντας πρώτη στο Ολυμπιακό στάδιο με την ελληνική σημαία.

Υπενθυμίζεται ότι η Άννα Κορακάκη είχε την τιμή να είναι η πρώτη στην ιστορία γυναίκα λαμπαδηδρόμος σε λαμπαδηδρομία μεταφοράς της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία.

Η Άννα Κορακάκη θα γίνει η πρώτη αθλήτρια από τη Δράμα και συνολικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που θα είναι σημαιοφόρος σε θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Βέβαια, η Δράμα είχε την τιμή να προέρχεται από αυτήν σημαιοφόρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, του 1992 και του 2010, όταν και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής ήταν ο Θανάσης Τσακίρης και σε αυτούς του 2014 με τη Μαρία Τσακίρη, κόρη του Θανάση Τσακίρη.