Ραφαήλ Κουμεντάκης για Εθνική Ανδρών: «Θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω»

Στην επίσημη σελίδα της ΕΟΠΕ μίλησε ο Εβρίτης ακραίος, Ραφαήλ Κουμεντάκης στην διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Αλεξανδρουπολίτης ακραίος αναφέρθηκε για την προετοιμασία της ομάδας αλλά και τους στόχους της ομάδας στο ερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

“Θα ακουστεί κοινότυπο αλλά νιώθω σα να είμαι σπίτι μου“, είπε ο πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και συμπλήρωσε: “Πέρασα πολλά χρόνια σ’ αυτό το γήπεδο, η Αλεξανδρούπολη είναι η πόλη μου, είναι μία πόλη η οποία αγαπάει το βόλεϊ κι ας μην έχει λόγο συγκυριών κάποια ομάδα αυτήν την εποχή στη μεγάλη κατηγορία. Από την πρώτη στιγμή ο κόσμος είναι κοντά μας κι αυτό το νιώθουν όλα τα παιδιά, όχι μόνο εγώ”.

Για το πρώτο διάστημα προπονήσεων: “Με πολύ θετικό πρόσημο. Δουλέψαμε πολύ στην φυσική κατάσταση, που πάντα είναι το δύσκολο και κουραστικό κομμάτι, όμως το έχουμε συνηθίσει και ξέρουμε ότι είναι απαραίτητο. Σιγά, σιγά περνάμε όμως και στο γήπεδο”.

Για τις συζητήσεις που γίνονται για το Ευρωπαϊκό: “Θέλω να είμαι ειλικρινής και η αλήθεια είναι ότι πέρα από κάποιες γενικόλογες κουβέντες δεν το συζητάμε. Ξέρουμε πόσο δύσκολο έργο έχουμε μπροστά μας, καθώς θα αντιμετωπίσουμε ομάδες που είναι σε άλλο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα να δουλέψουμε και όχι να συζητήσουμε το οτιδήποτε για το Ευρωπαϊκό. Σε ένα μήνα όμως γεροί να είμαστε θα μπορώ να σας πω περισσότερα (γέλια)”.

Για τους στόχους της ομάδας: “Ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη παρουσία μας… Αν δεν τα καταφέρουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αλλά πετύχουμε ότι και το 2019 θα το αξιολογήσουμε. Πάντως σε ένα Ευρωπαϊκό ολα είναι ρευστά και πραγματικά είναι πολύ νωρίς για την οποιαδήποτε πρόβλεψη”.

Για τους δικούς του προσωπικούς του στόχους: “Ναι, αλλά έχει να κάνει με την Εθνική! Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα όποτε μου ζητηθεί. Είμαι εδώ όπως και όλα τα παιδιά για να βοηθήσοθυμε την ομάδα κι αυτό θέλουμε να κάνουμε”.