Γ’ Εθνική: Κρίσιμη εμβόλιμη αγωνιστική με Εβρίτικο ντέρμπι, δύσκολες εξόδους για Ορφέα και Σάπες, εντός Άβατο και Θαλασσιά (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Αρκετά κρίσιμη για την συνέχεια είναι η εμβόλιμη 8η αγωνιστική στον 1ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής, η οποία διεξάγεται την Μεγάλη Τετάρτη και η εξέλιξή της αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους ποδοσφαιρόφιλους.

Με αυτήν την αγωνιστική θα ολοκληρωθεί ουσιαστικά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος αφού θα έχουν διεξαχθεί ακριβώς 60 από τους συνολικά 120 αγώνες που θα κρίνουν τον πρωταθλητή αλλά και τις πέντε ομάδες που θα ακολουθήσουν την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στα τοπικά πρωταθλήματα. Η ομάδα που παίρνει το εύκολο τρίποντο αυτήν την αγωνιστική είναι ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου.

Ο πρωτοπόρος Ορφέας Ξάνθης ταξιδεύει στην γειτονική Δράμα και αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕ Αμπελοκήπων με στόχο να συνεχίσει την αήττητη πορεία του, που τον έχει φέρει στην κορυφή. Αν τα καταφέρει θα παραμείνει δεδομένα εκεί, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των δεύτερων, που ειναι τρεις βαθμούς πίσω του, του Αετού Οφρυνίου που μετά την ήττα από τον Ορφέα φιλοξενεί την Ελπίδα Σαπών και του Πανδραμαϊκού που δοκιμάζεται στο γήπεδο του ΑΟΞ απέναντι στον Άρη Αβάτου.

Από το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής ξεχωρίζει και το Εβρίτικο ντέρμπι ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και την ΑΕ Διδυμοτείχου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Φώτης Κοσμάς και θα έχει και τηλεοπτική κάλυψη από το ThrakiNet. Οσο για την ουραγό και χωρίς βαθμό Αναγέννηση Θαλασσιάς, θα επιδιώξει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Σοχού, τον οποίο φιλοξενεί στο γήπεδο της Φελώνης.

Στα άλλα παιχνίδια ο Ηρακλής αμπελοκήπων φιλοξενεί τον Απόλλωνα Παραλιμνίου και ο Νέστος Χρυσούπολης την ΑΕ Ευόσμου. Με δεδομένο ότι δεν έχουν διεξαχθεί τρία παιχνίδια από την 3η αγωνιστική (προγραμματίστηκαν για την άλλη εβδομάδα), με την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής θα είμαστε ακριβώς στα μισά του πρωταθλήματος αφού θα έχουν διεξαχθεί οι 7,5 από τις συνολικά 15 αγωνιστικές.

Ολοι οι αγώνες ξεκινούν στις 16:30 και για την εξέλιξή τους θα υπάρχει live ενημέρωση όπως κάθε φορά από το ThrakiSportS. Συνοπτικά το πρόγραμμα:
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Απόλλων Παραλιμνίου
ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας – Ορφέας Ξάνθης
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Εθνικός Σοχού
Αετός Ορφανού – Ελπίδα Σαπών
Νέστος Χρυσούπολης – ΑΕ Ευοσμου
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 0-3 α.α
Ένωση Αλεξανδρούπολης – ΑΕ Διδυμοτείχου
Άρης Αβάτου – Πανδραμαϊκος