Τσακιρόπουλος: “Δύσκολα να βρεθεί στην κορυφή ο ΑΟ Ορεστιάδας! Περάσαμε πολλά με τον Σαμαρά”

Στην εκπομπή “Πάμε Γήπεδο” της Δέλτα Τηλεόρασης μίλησε ο παλαίμαχος Ορεστιαδίτης κεντρικός, Αντώνης Τσακιρόπουλος.

Ο πρώην αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας και Ολυμπιακού βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής για να αναφερθεί στον Νίκο Σαμαρά και τον ΑΟ Ορεστιάδας του τότε και του τώρα.

Για τον Νίκο Σαμαρά ανέφερε: “Για τον Έβρο και τον αθλητισμό είναι ένα ίνδαλμα, επι σειρά ετών ήταν ο καλύτερος αθλητής στο βόλει στην Ελλάδα και έχει δώσει το στίγμα του. Οι νίκες που κάναμε με την βοήθεια του έχει μείνει και έχει φέρει πολύ κόσμο στα ελληνικά γήπεδα. Έχω πολλές στιγμές και εικόνες από τον Νίκο Σαμαρά από τον ΑΟ Ορεστιάδας, μέχρι την Εθνική Εφήβων και την Εθνική Ανδρών, ζήσαμε χαρούμενες και άσχημες στιγμές. Ο Νίκος ήταν ένας άνθρωπος με χαρά, με πλάκα, απίστευτος άνθρωπος.

Για τον ΑΟ Ορεστιάδα που έζησε αυτός: “Η ομάδα εκείνη πέρα από εμάς τους αθλητές, ήταν ο κόσμος της, το γήπεδο της, οι ομάδες φοβόντουσαν να έρθουν να παίξουν από τον κόσμο που γέμιζε το γήπεδο. Φυσικά ακόμη ένας κύριος άξονας γι΄αυτό ήταν και η ανάδειξη γηγενών αθλητών και όχι μόνο με ξένους και οι όποιοι ξένοι ήρθαν ήταν ονόματα βαριά, που ερχόντουσαν για να δώσουν και κίνητρο στους νέους αθλητές εκτός από την εμπειρία τους.”

Για τον τωρινό ΑΟ Ορεστιάδας και τις βλέψεις που έχει η ομάδα για την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία: “Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο ο ΑΟ Ορεστιάδας να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία. Πρέπει η Ορεστιάδα και σαν πόλη να κάνει κάτι καινούργιο, με μια ομάδα καινούργια και μια νέα σύνθεση. Ο Έβρος είναι μια δεξαμενή που έβγαζε αρκετούς αθλητές, τα τελευταία χρόνια δεν έχει τον όγκο των αθλητών αλλά μπορεί να γίνει ξανά αυτό με ομάδες καθαρές και με ένα σχέδιο.