Τάτος για τον νέο ΑΟΞ: «Ο πρόεδρος πληρώνει τους πάντες στην ώρα τους, έχει φέρει καλούς ξένους, δεν μας λείπει τίποτα»

Λίγον καιρό μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του στην Ξάνθη, ο Ανδρέας Τάτος είχε μιλήσει στο ThrakiSportS για τις προσδοκίες του από τη νέα ομάδα και την συνολική πορεία του στο ποδόσφαιρο.

Από τότε πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες που λόγω του λοκντάουν καμία ομάδα της Super League 2 δεν αγωνίστηκε, ωστόσο την Κυριακή ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και με αυτήν την αφορμή ο Ανδρέας Τάτος μίλησε στον Metropolis και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» αναφερόμενος στην αποχή των ποδοσφαιριστών από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα, αλλά και τον… ιδανικό του προορισμό για να κλείσει την καριέρα του.

Για την ομάδα της Θράκης ανέφερε ο έμπειρος παίκτης: «Στην Ξάνθη, έχουμε έναν καλό πρόεδρο που πληρώνει τους πάντες στην ώρα τους. Έχουμε καλές εγκαταστάσεις και είναι πολύ καλά τα πράγματα εδώ. Έχει φέρει καλούς ξένους παίκτες, είναι όλοι επαγγελματίες και δεν μας λείπει τίποτα».

Για την αγωνιστική απραξία σχολίασε: «Προπονήσεις κάνουμε πλέον, η ομάδα προπονούνταν σε γκρουπ 4 μήνες έτσι. Είναι τραγικό αυτό που γίνεται, σε όλες τις χώρες να παίζουν ποδόσφαιρο, να έχουν τελειώσει τον πρώτο γύρο και στην δεύτερη κατηγορία, ενώ στην Ελλάδα να είμαστε ακόμα στην πρώτη αγωνιστική. Είναι ψυχολογικό όλο αυτό, υπάρχει μεγάλη φθορά, δεν έχω διάθεση ούτε να δω αγώνες. Έχω να παίξω 6 μήνες. Έπαιζα στην Τουρκία πιο πριν, εκεί τελείωσε το πρωτάθλημα το καλοκαίρι. Είναι μεγάλη αποχή, δεν θα υπάρχει και ρυθμός. Όλα τα παιδιά έχουν να αγωνιστούν πολύ καιρό, πάνω από 1 χρόνο. Θα παίξουμε 5 παιχνίδια σε 15 μέρες…»

Για τον Άρη ανέφερε: «Τον Άρη τον παρακολουθώ, όπως και τις άλλες ομάδες. Ο Άρης έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ, πολύ δυνατή ομάδα. Έχουν δέσει τα παιδιά εκεί, υπάρχει βάθος, βλέπετε βγαίνει ένας καλός παίκτης και μπαίνει ένας εξίσου καλός. Το σημαντικό είναι ότι παίρνει συνεχώς θετικά αποτελέσματα».

Για τις πιθανότητες του Άρη να πλησιάσει κι άλλο τον Ολυμπιακό ο Ανδρέας Τάτος σχολίασε: « Σίγουρα, τώρα παίζουν μεταξύ τους οι μεγάλοι. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει πολύ η αλήθεια είναι. Πρέπει να τον κερδίσει ο ΠΑΟΚ για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν στα «play off» θα μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Ο Άρης, έχει μια πολύ καλή και σταθερή χρονιά. Και χθες στα Γιάννινα όπως και στην Λαμία, αν ήταν καλύτερος ο αγωνιστικός χώρος, θα μπορούσε να κερδίσει»

Για την διαφορά του φετινού Άρη με τα προηγούμενα χρόνια είπε: «Έχει έναν Έλληνα προπονητή, είναι πολύ σημαντικό αυτό. Παίζει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια, στην ψυχολογία στο κοουτσάρισμα. Ο πρόεδρος επίσης τα έχει καταφέρει καλά. Βγάζει υγεία ο Άρης, έχει μείνει και ο κορμός από τα προηγούμενα χρόνια. Έχει ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις». 

Τέλος, για το που θα ήθελε να κλείσει την καριέρα του, ο Ανδρέας Τάτος ανέφερε: «Και να πω στον Άρη, δεν ξέρω αν είναι εύκολο. Δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή, από το πουθενά ήρθε ο ιός ας πούμε. Εγώ θα ήθελα να κλείσω την καρίερα μου στον Άρη, αλλά αν δεν μπορέσω τι να κάνουμε».