Ομιλητές σε σεμινάριο του Πήγασου Ηρακλείου οι Τζίνα Λαμπρούση και Ανέστης Γιαννακόπουλος

Ομιλητές στο τρίτο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε η ομάδα βόλεϊ του Πήγασου Ηρακλείου, ήταν ο Εβρίτης προπονητής και καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ανέστης Γιαννακόπουλος αλλά και η Τζίνα Λαμπρούση, μεταπτυχιακή στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και διεθνής αθλήτρια.

Όπως αναφέρει το volleyplanet, βασική ομιλήτρια και πάλι ήταν η αθλητική ψυχολόγος και πρώην πρωταθλήτρια στίβου Φρόσω Πατσού και κεντρικό θέμα ήταν ψυχική ανθεκτικότητα, το μυστικό επιτυχίας των αθλητών.

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανέστης Γιαννακόπουλος, εστιίασε στις αναπτυξιακές ηλικίες αναφορικά με το άθλημα του βόλεϊ. Ανέλυσε την συμμετοχή ενός παιδιού στο άθλημα και τις ανάγκες που έχει το παιδί να εκφραστεί μέσα από αυτό, παρουσιάζοντας, παράλληλα, ορισμένα μορφολογικά, φυσιολογικά και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. «Οι κοινωνικές επιρροές που έχουμε κατά την ανάπτυξη των αθλητών προέρχονται από τους γονείς, τους προπονητές,τους φίλους και συναθλητές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η διεθνής κεντρική της γαλλικής Μιλούζ Τζίνα Λαμπρούση τόνισε ότι «το βόλεϊ είναι πάνω απ’ όλα ένα παιχνίδι, που πρέπει να χαιρόμαστε όταν παίζουμε». Πρόσθεσε πως «είναι ωραίο να κάνεις όνειρα, να βάζεις στόχους και να τους κατακτάς, παρ’ όλ’ αυτά, για να κατακτήσεις τους στόχους σου και τα όνειρά σου πρέπει να δουλεύεις πολύ σκληρά, καθημερινά».