Γ’ Εθνική: Έγινε δεκτή η συμμετοχή Πανιωνίου και Πλατανιά – Προς διεξαγωγή νέας κλήρωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης Μάνος Γαβριηλίδης, έκανε δεκτό το αίτημα των Πανιωνίου και Πλατανιά να αγωνιστούν στην Γ’ Εθνική.

Οι δυο ομάδες κανονικά θα συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Super League 2 και θα ήταν αντίπαλοι της Ξάνθης – ωστόσο εξέφρασαν αδυναμία και ζήτησαν να λάβουν μέρος στην ανώτερη ερασιτεχνική κατηγορία, που είναι η Γ’ Εθνική. Και αυτό παρόλο που όχι μόνο είχε λήξει η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής σε αυτό το πρωτάθλημα αλλά έχει γίνει και η κλήρωση.

Η ΕΠιτροπή Διοργανώσεων εκτίμησε ότι από την στιγμή που δεν έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με δεδομένη την έκτακτη και λόγω κορονοϊού κατ΄σταση, για να μην αφανιστούν αυτές οι δυο ιστορικές ομάδες, μπορεί να γίνει κατ’ εξαίρεση δεκτή η αίτησή τους. Ετσι θα λάβουν μέρος στη Γ’ Εθνική.

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει νέα κλήρωση, τουλάχιστον στους ομίλους που θα λάβουν μέρος, δηλαδή αυτόν της Κρήτης και εκείνο όπου μετέχουν οι αθηναϊκές ομάδες. Λογικά αυτό όμως δεν θα επηρεάσει τον 1ο όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, που είναι και αυτός με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχουσών ομάδων.