Europa League: Πρόκριση στα πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ με… καμπανάκια από τον Μαρίνο Ουζουνίδη

Ψυχοβγάλτης ο ΑΠΟΕΛ πέρασε στη διαδικασία των πέναλτι τη Ζρίνσκι της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και προκρίθηκε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι δύο ομάδες ήλθαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια του αγώνα κι έτσι οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση και έπειτα, αφού δεν άλλαξε το σκορ, στα πέναλτι. 

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε τελικά με 4-2 στα πέναλτι, με τον Σίλβα να πιάνει δύο πέναλτι (ο Ξανθιώτης Τόλης Τσιλιγγίρης ηταν στον παγκο) και να αναδεικνύεται σε ήρωα της αναμέτρησης. 

Χαρούμενος για την πρόκριση αλλά συνάμα προβληματισμένος για την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, μετά το τέλος του αγώνα στη δημοσιογραφική διάσκεψη. 

Ο Εβρίτης κόουτς στάθηκε στις επιλογές που έγιναν για τη λίστα των γαλαζοκιτρίνων αλλά και τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του.  

«Παρασυρθήκαμε από το παιχνίδι τους και δεν παίξαμε καλά. Βγήκαμε εκτός παιχνιδιού, χάσαμε την ψυχραιμία μας και για αυτό τον λόγο προβληματιστήκαμε και δυσκολευτήκαμε. Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να γίνει ένα καλό μάθημα. Θέλουμε να έχουμε την κατοχή και να φτιάχνουμε φάσεις. Παίξαμε με ανορθόδοξο τρόπο και μεγάλες πάσες. Πήραμε την πρόκριση και ευτυχώς έχουμε μια εβδομάδα να ετοιμαστούμε για την Τσεχία. Θέλουμε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση σε μια έδρα που θα είναι άδεια.

Είναι λίγο κρύα τα παιχνίδια. Ήταν μεγάλη πρόκριση γιατί δεν παίξαμε καλά. Παρασυρθήκαμε από τον ρυθμό του αγώνα. Σήμερα δεν είχαμε αριστερό μπακ. Τον στόχο μας τον πετύχαμε. Μένει ο τελικός. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα. Η αλήθεια είναι πως να σταματήσουμε να παίζουμε δεν γίνεται. Δεν είχαμε ξεκούραση. Με μια κακή εμφάνιση προκριθήκαμε».

Η άλλη κυπριακή ομάδα που αγωνιζόταν την Πέμπτη, η Ανόρθωση, βρέθηκε από το 20λεπτο πίσω στο σκορ με 3-0 από την Βασιλεία στην Ελβετία και παρά το γεγονός ότι έπαιζε και με παίκτη λιγότερο, μείωσε σε 3-2 αλλά δεν κατάφερε να πετύχει την ολική ανατροπή και αποκλείστηκε.

Αποκλεισμό γνώρισε την Τετάρτη και ο Απόλλων Λεμεσού. Αφού απέκλεισε τον ΟΦΗ αντιμετώπισε την Λέγκια Βαρσοβίας αλλά ηττήθηκε με το βαρύ 5-0. Η τεταρτη κυπριακή ομάδα, η πρωταθλήτρια Ομόνοια, έχασε ως γνωστόν 2-0 από τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά έχει τον επαναληπτικό και σε κάθε περίπτωση είναι η μόνη σίγουρη που θα συνεχίσει σε ομίλους, έστω του Γιουρόπα – και μετά το τέλος του Σεπτέμβρη.