Σειρά ερωτημάτων από τον Στέργιο Γιαλάογλου για τους λάθος χειρισμούς της διοίκησης της ΠΑΕ Ξάνθη

Μια σειρά από ερωτήματα για την κατάντια της ομάδας της Ξάνθης, που για πολλούς βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην Β’ Εθνική αλλά κυρίως απαξιωμένη στα μάτια της φίλαθλης κοινής γνώμης θέτει ο γνωστός δικηγόρος της Ξάνθης και φίλαθλος του ΑΟΞ Στέργιος Γιαλάογλου.

Ανάμεσα στα άλλα, απευθυνόμενος στους ιθύνοτες της ΠΑΕ, αμφισβητεί ευθέως την νομική αλλά και επικοινωνιακή της στρατηγική ενώ ειδικά σε σχέση με τον Κούγια, αναρωτιέται ποιος ο λόγος που μπήκε η διοίκηση και η ιδιοκτησία της ομάδας σε αυτήν την αντιπαράθεση που εν τέλει αποδείχθηκε ότι της έκανε κακό.

Το κείμενο αναδημοσιεύεται όπως αναρτήθηκε στην προσωπική σελίδα του Στέργιου Γιαλάογλου:

Παρακολουθώ με θλιψη τις εξελίξεις στην αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης μου.
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν η Πολιτεία να είναι ευχαριστημένη από την εικόνα του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, να παίζουν μπαράζ δυο ομάδες λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος και όταν δεν έχει ακόμη εκκαθαριστεί το ζήτημα της αφαίρεσης 12 βαθμών από την Ξάνθη. Χθες ανακοινώθηκε ο νέος ιδιοκτητης της ΠΑΕ, που αγόρασε από Πανόπουλο Συγγελιδη, αλλά η ομάδα τιμωρήθηκε γιατί ανήκε αλλού. Αστεία πράγματα. Ο καθένας καταγγέλει όποιον θέλει, Κυπελουχο δεν έχουμε και ειλικρινά απορώ με την απραξία του αρμόδιου υπουργού.

Για τα κραυγαλέα λαθη της Πολιτείας και των οργάνων της δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά εχω ερωτηματα για την στάση της ομάδας μας.

Πως είναι δυνατόν να μην εξηγηθεί πειστικά τι συνέβη με την πώληση του αθλητικού κέντρου και του ξενοδοχείου;
Γιατί η ομάδα δεν προσέφυγε στο CAS όπως ο ΠΑΟΚ;
Γιατί δεν επιδιώχθηκε η προσβολή της απόφασης τιμωρίας για να επιστραφούν οι βαθμοί τουλάχιστον;
Γιατί αρκεστήκαμε στον ρόλο του βατράχου όταν ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΣΠ ήταν τα βουβάλια;
Γιατί επιδοθήκαμε σε ανταλλαγές ανούσιων εξωδίκων, γιατί μπήκαμε σε αντιπαράθεση με τον δικηγόρο ιδιοκτήτη της Λάρισας; Τι προσέφεραν οι υβριστικές προσωπικές αναφορές στο πρόσωπο του και γιατί υποτιμήθηκε η επιρροή που ενδεχομένως έχει σε κύκλους που δυνητικά μπορεί να επηρέαζαν αρνητικά την υπόθεση μας; Υπήρχε κανένας λόγος να βαλουμε και αυτόν απέναντι μας στην εκδίκαση της προσφυγής μας, δεν αντιληφθήκαμε ότι και ο θόρυβος που θα προκαλούσε θα ήταν σε βάρος μας;
Είναι δυνατόν να αποδεσμεύονται όλοι οι παίκτες πριν οριστικοποιηθεί το ενδεχόμενο να παίξουμε μπαράζ;

Είναι δυνατόν μια ομάδα με 31 χρόνια στην Α κατηγορία να μην χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα και στρατηγική στην υπεράσπιση του δικαίου της; Να αφήνεται σε 17χρονα παιδιά να παίξουν για την φανέλα και την ιστορία της, την παραμονή στην κατηγορία;
Πού είναι τα πρόσωπα με ειδικό βάρος που θα έδιναν σε κάποιους στην Αθήνα να καταλάβουν την σημασία που έχει η παρουσία μιας ομάδας από την Θράκη, στην Α κατηγορία; Είναι δυνατόν η ομάδα που ανέδειξε Άντζα, Μαλαδενη, Τοροσίδη, Τζατζο και τόσα αλλά αστέρια, να παρουσιάζει την εικόνα την χθεσινή; (Δεν αναφέρομαι στους παίκτες).
Γιατί τόση απαξίωση;
Γιατί τόσος ευτελισμός;

Οι επιχειρηματίες θα κάνουν την δουλειά τους, θα κερδίσουν από τις επιλογές τους, η πόλη, όμως, οι φίλαθλοι αυτής της ομάδας που δεν τιμωρήθηκε ποτέ για επεισόδια, οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν όλα τα χρόνια, θα νιώθουν βαθιά την πίκρα για την κατάληξη αυτή.
Όχι δεν της αξίζει και μακάρι να τελειώσει γρήγορα αυτός ο εφιάλτης.