ΕΠΣ Θράκης: Σκέφτεται ένσταση η Δόξα Γρατινής για την άνοδο της Ελπίδας Σαπών

Η Ελπιδα Σαπών όπως επισημα ανακοινωθηκε από την Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης, ανερχεται και αυτή ως δευτεραθλήτρια στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, προκαλεί την αντίδραση της Δόξας Γρατινής που υποστηρίζει ότι θα έπρεπε αυτή να λάβει την συγκεκριμένη θέση της δευτεραθλήτριας και άρα την άνοδο, από την στιγμή που αποφασίστηκε κάτι τέτοιο.

Η αντίδραση της Γρατινής εδράζεται στο γεγονός ότι Ελπίδα Σαπών αναδείχθηκε δεύτερη έχοντας παραπάνω αγώνα. Συγκεκριμένα, είχε διεξαχθεί την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος μόλις η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Σε αυτήν την 1η αγωνιστική η Δοξα Γρατινής είχε ρεπό. Ετσι η βαθμολογία την στιγμή της διακοπής διαμορφώθηκε ως εξής:
1. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 18 (σε 19 ματς)
2. Ελπίδα Σαπών 17 (σε 19 ματς)
3. Δόξα Γρατινής 14 (σε 18 ματς)
4. Πανθρακικός 14 (σε 19 ματς)

Μια αγωνιστική νωρίτερα, στην τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας με όλες τις ομάδες να έχουν ίδιο αριθμο αγωνων, είχαμε:
1. Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 43 (55-10)
2. Ελπίδα Σαπών 42 (34-9)
3. Πανθρακικός 41 (50-14)
4. Δόξα Γρατινής 41 (41-8)

Από την Δόξα Γρατινής εκφράζεται πικρία, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτοί θα έπρεπε να θεωρούνται σε κάθε περίπτωση 3οι στην βαθμολογία και πιθανότατα 2οι, αφου ειχαν κανει ρεπο και ο Πανθρακικός ηττήθηκε από το Ν. Σιδηροχώρι στο ματς που τελικά έκρινε τον πρωταθλητή. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Γιώργος Σκουταρίδης στο Lega TV έχουν ζητήσει νομικές συμβουλές από δικηγόρους και προτίθενται να καταθέσουν ένσταση, διεκδικώντας την δεύτερη θέση και την ανοδο.

Άλλες πηγές πάντως αναφέρουν ότι και να κατατεθεί τέτοια ένσταση δεν θα έχει τύχη, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έπρεπε να έχει γίνει χρονικά μετά την επικύρωση της βαθμολογίας και όχι τώρα, δυο μήνες μετά, επειδή προέκυψε η δυνατότητα ανόδου και δεύτερης ομάδας στη Γ’ Εθνική. Κοινώς, ότι και να κατατεθεί, θα απορριφθεί ως εκπρόθεσμη.

Μένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο τις επομενες μέρες. Πάντως ούτε στην Ελπιδα Σαπών αλλά ούτε και στην ΕΠΣ Θράκης δείχνουν να ανησυχούν με τις έντονες διαμαρτυρίες που φέρεται να εκφράζει η Δόξα Γρατινής.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Lega TV: