Κατατέθηκαν τα υπομνήματα από Ξάνθη, Super League, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Ίσως και εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις

Ίσως και εντός της εβδομάδας θα έχουμε τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις υποθέσεις που αφορούν την Ξάνθη και συζητήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Στις 12:00 το μεσημέρι έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί σε όλες τις πλευρές για να κατατεθούν υπομνήματα. Ειδικά για την υπόθεση που η Ξανθη ζητά πίσω του 5 βαθμούς για το πάγωμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού της, η πλευρά της Super League είχε ζητήσει σύντομη απόφαση, ακόμα και πριν την έναρξη των πλέι άουτ και το Διαιτητικό Δικαστήριο είχε εκφράσει πρόθεση να κάνει δεκτό το αίτημα.

Η πλευρά της Ξάνθης ήταν εκείνη που ουσιαστικά δεν δέχθηκε κάτι τέτοιο καθώς δήλωσε ανέτοιμη να απαντησει στο σχετικό αίτημα, δεδομένου ότι δεν θα υπήρχε ο χρόνος για να κατατεθεί το υπόμνημα. Ετσι η πλευρά της Λιγκας απέσυρε το σχετικό αίτημα και δόθηκε προθεσμια δύο εργάσιμων ημερών που λόγω του Σαββατοκύριακου και της Αργίας του Αγίου Πνευματος έληξε ουσιαστικά την Τρίτη.

Δεδομένου ωστόσο ότι η Λίγκα ζήτησε άμεση εκδίκαση ώστε να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι αν η ποινή μένει ή φεύγει, θα πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι οι δικαστές θα φροντίσουν να λάβουν την σχετική απόφαση κατά προτεραιότητα, πιθανότατα πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Ξάνθη στα πλέι άουτ το ερχόμενο Σάββατο.

Αντίστοιχο αίτημα δεν υπηρξε για την προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Λίγκας επειδή δεν απέβαλε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, θεωρώντας παράνομη την προσφυγής τους στα διοικητικά δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ. Στην συγκεκριμενη υπόθεση παρενέβησαν όπως ήταν αναμενόμενο οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη, ενώ δόθηκε επίσης προθεσμία και στις τέσσερις πλευρές (Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Ξάνθη και Super League) να καταθέσουν τα έγγραφα υπομνήματά τους ως το μεσημέρι της Τρίτης.

Πλέον τα υπομνήματα βρίσκονται στα χέρια των πέντε δικαστών. Δεν είναι σίγουρο ωστόσο αν οι δύο υποθέσεις θα συζητηθούν στην ίδια διασκεψη. Αν συμβεί αυτό, δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να βγουν και στις δυο περιπτώσεις άμεσα, δηλαδή εντός της εβδομάδας. Δεν αποκλείεται ωστόσο λόγω της πολυπλοκότητας της προσφυγής του Ολυμπιακού, όπου υπάρχουν και τέσσερα υπομνήματα, η αποφαση για αυτήν την υπόθεση να καθυστερήσει πιο πολύ σε σχέση με το αίτημα της Ξάνθης για επιστροφή τυ -5 που φαντάζει πιο εύκολη.