ΕΠΣ Ξάνθης: «Δώρο» 150 ευρώ σε όλα τα σωματεία, δεν πέφτει κανείς, ανεβαίνουν ΑΕΞ, Τοξότες και Κιμμέρια

Διοικητικό συμβούλιο που έλαβε σημαντικές αποφασεις πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΠΣ Ξάνθης.

Όπως ανακοινώθηκε καλούνται τα σωματεία σε συγκέντρωση για να συζητηθούν τα προβλήματα και να οργανωθεί η νέα σεζόν. Ήδη πάντως γίνονται κινήσεις για να διευκολυνθούν και ανάμεσα σε αυτές είναι και τα 150 ευρώ που δεν θα κληθούν να πληρώσουν φέτος ως συνδρομη στην ΕΠΣ.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι καμία ομάδα δεν θα υποβιβαστεί (πλην του Ερασμίου που ήδη αποσύρθηκε με τρεις μηδενισμούς) ενώ από την Β’ ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία οι ΑΕ Ξάνθης και Αετός Τοξοτών ενώ από την Γ’ ανέρχεται στην Β’ Κατηγορία ο Εθνικός Κιμμερίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣ Ξάνθης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης συνεδρίασε την Δευτέρα 1 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της Ένωσης. Κατά την συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
Δημιουργία επιτροπών αποτελούμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με σκοπό τη συνάντηση τους μέσα στις επόμενες μέρες με τους 4 Δήμους του Νομού. Η συνάντηση θα έχει ως θέμα κάθε Δήμος να βοηθήσει τα σωματεία της Περιφέρεια του.
Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα σωματεία της Ένωσης την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 18:00 στο Ενωσιακό Γήπεδο για να ενημερωθούν για τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 και τις τρέχουσες εξελίξεις.
Μείωση του μισθολογικού κόστους του προσωπικού της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.
Απαλλαγή για 1 χρόνο πληρωμής της ετήσιας συνδρομής όλων των σωματείων που ανέρχεται στο ποσό των 150,00 €.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα πέρα από την επικύρωση των βαθμολογιών αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
από την Α’ κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα πέρα της Κεσσάνης Ερασμίου που δεν είχε προσέλθει να αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια. Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή δεν συμπληρώνεται από άλλη ομάδα.
Πρωταθλητής της Β’ κατηγορίας αναδεικνύεται το σωματείο ΑΕ Ξάνθης που μαζί με τον Αετό Τοξοτών προβιβάζονται στην Α’ κατηγορία.
Πρωταθλητής της Γ’ κατηγορίας αναδεικνύεται το σωματείο Εθνικός Κιμμερίων που προβιβάζεται στην Β’ κατηγορία.
Για τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου θα υπάρξει σχετική απόφαση πριν την δήλωση συμμετοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστεί δημόσια την Ασπίδα Ξάνθης καθώς και την Δόξα Σταυρούπολης που έθεσαν προτάσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων – κυπέλλων αλλά και για την βελτίωση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.