«Όλοι παραμένουμε εδώ και τα μαγαζιά σφύζουν από ζωή»! Ο πρόεδρος του Άρδα Καστανεών για τις φήμες περί «εκκένωσης»

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε τις τελευταίες ώρες το δημοσίευμα του ProNews για εκκένωση από τους Έλληνες κατοίκους του χωριού των Καστανεών και απομάκρυνση των γυναικόπαιδων με πρωτοβουλία των κατοίκων.

Το δημοσίευμα περίπου 40 λεπτά μετά την αρχική δημοσίευσή του αναπαρήχθη και από το ThrakiSportS (όπως συμβαίνει σε σημαντικές μη αθλητικές ειδήσεις που αναδημοσιεύονται πάντα με ρητή αναφορά της πρωτογενούς πηγής) και ελάχιστα λεπτά μετά υπήρξε η αντίδραση του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που διέψευσε κατηγορηματικά οποιαδήποτε απόφαση εκκένωσης του οικισμού ζητώντας να σταματήσει η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων.

Το ThrakiSportS ως αθλητική ιστοσελίδα επικοινώνησε με τον πιο αρμόδιο να μας περιγράψει την κατάσταση: τον πρόεδρο της ομάδας του συγκεκριμένου χωριού, του ιστορικού Άρδα Καστανεών. Ο Γιάννης Τσιρούδης που έχει και καφετέρεια στις Καστανιές, επιβεβαίωσε ότι όχι απλά οι κάτοικοι παραμένουν εκεί, αλλά με τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν προστεθεί «όλα τα μαγαζιά αυτές τις μέρες σφύζουν από ζωή».

«Δεν υπάρχει καμία εκκένωση ή οτιδήποτε τέτοιο. Συνεχίζουμε τις ζωές μας κανονικά και σήμερα που είναι Σάββατο βράδυ, ο κόσμος είναι έξω, διασκεδάζει και όλα τα μαγαζιά σφύζουν από ζωή. Μόνο στο δικό μου είμαστε αυτή τη στιγμή, λίγο πριν να μεσάνυχτα, δέκα άτομα. Ξέρουμε ότι έχει κόσμο από την άλλη πλευρά των συνόρων αλλά εδώ μέσα η ζωή κυλάει ομαλά και θα ήθελα να το τονίσω αυτό, γιατί ανησυχεί αρκετός κόσμος και με καλούν από όλη την Ελλάδα φίλοι και γνωστοί», επισημαίνει στο ThrakiSportS ο πρόεδρος του Άρδα Καστανεών.