Επιταχύνει την παρουσία των Αμερικανών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Δένδιας

«Η αμερικανική παρουσία Αλεξανδρούπολη είναι συν όχι μείον και δεν θέλω να τη καθυστερήσω». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την παραχώρηση βάσεων στο έδαφος της χώρας μας.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή στη σχετική συζήτηση, ο κ. Δένδιας, δήλωσε πως σέβεται το επιχείρημα της αντιπολίτευσης περί παγώματος της συμφωνίας, ωστόσο αναρωτήθηκε ποιο σκοπό θα υπηρετούσε μια τέτοια ενέργεια. «Η συμφωνία υπηρετεί το συμφέρον της χώρας», πρόσθεσε με νόημα και εξήγησε: «Αυτό που οφείλουμε να εξυπηρετήσουμε είναι πολύ μεγαλύτερο από το κομματικό συμφέρον. Η απόλυτη εθνική ομόνοια απαραίτητα συνθήκη για την εθνική μας ύπαρξη. Εμείς ως κυβέρνηση και η ευρύτατη αντίληψη του πολιτικού κόσμου με τις θεμιτές εξαιρέσεις έχουν την αντίληψη ότι η διεύρυνση του αμερικανικού αποτυπώματος υπηρετεί την εθνική ασφάλεια. Αν υπάρχει άλλη τοποθέτηση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιτυχέστερη διαπραγμάτευση θα ήμουν έτοιμος να την ακούσω».

Να σημειωθεί πως με 175 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε εχθές από την Ολομέλεια της Βουλής το πρωτοκόλλο τροποποίησης της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος 288 βουλευτές. «Υπέρ» τάχθηκαν 175 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 80 βουλευτές, «κατά» ψήφισαν 33 βουλευτές. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν ΝΔ και Κίνημα Αλλαγής. Παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

Πηγή: https://www.e-evros.gr