ΕΠΣ Θράκης: Με Νταφόπουλο «κέρβερο» και Χαϊνάκη σκόρερ έσβησαν από τις Σάπες οι «ελπίδες» του Πανθρακικού για νίκη σε ντέρμπι

Μια ακόμη μεγάλη νίκη εκτός έδρας σε ντέρμπι κορυφής μετά αυτήν στο Σιδηροχώρι πέτυχε η Ελπίδα Σαπών, καθώς επικράτησε με 0-1 του Πανθρακικού στο ΔΑΚ Κομοτηνής, με σκόρερ τον Χαϊνάκη στο ντεμπούτο με το αριστερό του Νίκου Μπαχαρίδη στον πάγκο των Κομοτηναίων.

Η Ελπίδα προηγήθηκε στο 18′ με τον Χαϊνάκη που ξεκίνησε στην βασική εντέκαδα και σκόραρε με ωράια προσπάθεια με πλασε μετά από ασιστ πάρε βάλε του Κουτζη που έκλεψε την μπάλα από τον Κυριαλάνη εκτός περιοχής. Ο Πανθρακικός παρουσιάστηκε φλύαρος, με τον Μπαχαρίδη να κάνει καποιες αλλαγές στην εντεκάδα, χάνοντας ουσιαστικά ένα ημίχρονο, το οποίο πέταξε στον κάδο των αχρήστων.

Οι γηπεδούχοι που έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον καρασιούνα που μόνος σουταρε πάνω στον Νταφόπουλο, διαμαρτύρονται στο 43′, όταν και ο Γκαϊδατζής σκόραρε μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ελπίδας αλλά ο βοηθός διαιτητή ύψωσε το σημαιάκι του καταλογίζοντας τον σκόρερ σε θέση οφσάιντ.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες τόσο με τον Καρασιούνα στο 53΄ όταν και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι όσο και με τον Ρουμπιέ, το σουτ του οποίου έδιωξε ο Νταφόπουλος. Ο τερματοφύλακας των Σαπών ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι καταπληκτικός αποκρούοντας στο 76′ εντυπωσιακά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου.

Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για ανατροπή του Γκαϊδατζή από τον Νταφόπουλο, με τον διαιτητής της αναμέτρησης κ. Χαρίτση να υποδεικνύει να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

Το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης βρήκε τους παίχτες της Ελπίδας να πανηγυρίζουν τη νίκη σαν μικρά παιδιά και τους ανθρώπους του Πανθρακικού να οδηγούνται προβληματισμένοι στα αποδυτήρια μετά την δεύτερη σερί ήττα στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης ήταν ο Δημήτρης Ρούφος, ο οποίος ήταν «πανταχού παρών» δείχνοντας σαν αρχηγός τον δρόμο στους συμπαίχτες του. Διαιτητής ήταν ο Χαρίτσης με βοηθούς τους Τζιώτζιο και Γκιόση.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μπαχαρίδης): Μπόσκος, Παύλου, Κυριαλάνης, Πλασταράς, Ζαγγούλος (59΄ Μέριτς), Τσιανάκας (80΄ Λεγάτος), Παπαδόπουλος (86΄ Νάνος), Τοπάλι, Γκαϊδατζής, Ρουμπιές, Καρασιούνας (57΄ Βιόπουλος)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Νταφόπουλος, Χαριτόπουλος, Λειβαδιώτης, Μανουσάκης (76΄ Καροτενούτο), Ρούφος, Φούντας, Χαϊνάκης (59΄ Ζήνωνος), Τριαντόπουλος, Μπόζης, Κουτζής, Κουδούνης (59΄ Γαβριήλ)