Θρίλερ στον Εβρο: Ύποπτος τζιχαντιστής στη νεκρή ζώνη Ελλάδας-Τουρκίας (+video)

Δείτε βίντεο – Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πρόκειται για Αμερικανό υπήκοο που έχει μπει στις τάξεις του ISIS – Πληροφορίες από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι ο Αμερικανός επέστρεψε στην Τουρκία 

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη περίπου από τις δύο το μεσημέρι στον Εβρο. Τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι τζιχανιστής έχει εγκλωβιστεί στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Πρόκειται για άντρα που συνελήφθη στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία στο πλαίσιο της «Πηγής Ειρήνης».

Οι ίδιες πληροφορίες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι είναι Αμερικανός υπήκοος που είχε μπει στις τάξεις του ISIS. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη «νεκρή ζώνη» ανάμεσα στις δύο χώρες, έπειτα από την απόφαση της Αγκυρας να εκδοθούν τζιχαντιστές στις χώρες προέλευσής τους.

Η Τουρκία μετέφερε τον άντρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όμως οι ελληνικές αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στην Αθήνα, πάντως, ο φερόμενος από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως τζιχαντιστής έχει επιστρέψει στην Τουρκία, ενώ δεν φαίνεται να απασχολεί τις διωκτικές αρχές.

Πηγή: https://www.protothema.gr