Από φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αντίπαλος του Τζόκοβιτς… νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πόκερ με κέρδος ενα εκατ. ευρώ!!!

Η μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού πόκερ, σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 31 Οκτωβρίου.Ο λόγος, για την πρωτιά του Αλέξανδρου Κολώνια στο Main Event του ιστορικού World Series of Poker, στην ετήσια στάση του στην Ευρώπη, κερδίζοντας έτσι το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που έχει πάρει ποτέ Έλληνας παίκτης, ύψους 1.133.678 €.

Μετά από έξι ημέρες παιχνιδιού στα τραπέζια του καζίνο King’s Resort στο Rozvadov της Τσεχίας, ο 32χρονος Έλληνας παίκτης, που σπούδασε στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, επικράτησε ανάμεσα στους 541 παίκτες που συμμετείχαν και έφτασε στη μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία σε τουρνουά πόκερ, τόσο από άποψη κύρους του θεσμού, όσο και από πλευράς χρηματικού επάθλου.

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο παιχνιδιού μου από την αρχή. Ένα level δεν πήγαν καλά τα πράγματα για μένα, όταν είχαμε μείνει τέσσερις, αλλά τελικά όλα δούλεψαν καλά για εμένα», είπε ο Αλέξανδρος Κολώνιας λίγο μετά τη μεγάλη νίκη του. Μεγάλη σημασία έδωσε ο ίδιος στην καλή κλήρωση των θέσεων στο τελικό τραπέζι: «Είχα πολύ καλή θέση στο τελικό τραπέζι. Ήμουν δεύτερος σε μάρκες, με πλεονέκτημα θέσης στον chip leader, και μετά από εμένα ήταν το short stack. Αν διάλεγα εγώ τις θέσεις μας στο τελικό τραπέζι, ακριβώς έτσι θα τις επέλεγα. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό».

Ο 32χρονος απόφοιτος του ΔΠΘ, είναι γνωστός online με το screen name «mexican222» και παίζει κυρίως cash games σε μεγάλα όρια, έχοντας όμως αρκετές επιτυχίες και στα online τουρνουά. Δεν παίζει ιδιαίτερα συχνά σε live τουρνουά, και όπως δήλωσε, σκοπεύει να το διατηρήσει αυτό, συμμετέχοντας σε πέντε-έξι φεστιβάλ τον χρόνο. Στο WSOP Europe έπαιξε μόνο το Main Event. Οι εννέα παίκτες του τελικού τραπεζιού εκπροσωπούσαν εννέα διαφορετικές χώρες. Αναλυτικά οι θέσεις και τα έπαθλα των εννέα του τελικού τραπεζιού:

1. Alexandros Kolonias (Ελλάδα) €1.133.678

2. Claas Segebrecht (Γερμανία) €700.639
3. Anthony Zinno (Η.Π.Α.) €485.291
4. Dario Sammartino (Ιταλία) €341.702
5. Anh Do (Τσεχία) €244.653
6. Rifat Palevic (Σουηδία) €178.171
7. Julien Martini (Γαλλία) €132.017
8. Jakob Madsen (Δανία) €99.555

338540ba-kolonias-4-365x365

Ο Αλέξανδρος Κολώνιας γεννήθηκε στον Βόλο και έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός για το μυαλό του, την υπομονή του, και τον σωστό τρόπο να «διαβάζει» τις παρτίδες. Αυτά είναι άλλωστε κάποια από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας επαγγελματίας παίκτης πόκερ. Ο Αλέξανδρος Κολώνιας δεν έπαιζε όμως πάντα απέναντι στους καλύτερους παίκτες πόκερ στον κόσμο. 

Υπήρξε πρωταθλητής και στο τένις και μάλοστα, σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει παίξει αντίπαλος με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, καθώς επίσης και στο τάβλι, ενώ όπως προαναφέρθηκε έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Πριν από οχτώ χρόνια όμως είδε τη ζωή του να αλλάζει όταν άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το πόκερ.

Σήμερα μετρά μια επιτυχημένη πορεία όχι μόνο στο πόκερ, αλλά και στις επενδύσεις με τις οποίες ασχολείται, ενώ δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς. Πλέον ζει στο Λονδίνο και οι επιτυχίες του γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο. Κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι η 2η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντε Κάρλο το 2016, η 4η θέση στη Βαρκελώνη το 2016, και η 4η θέση στο Μόντρεαλ φέτος.