Euro 2020: Επιστροφή στις νίκες για Εθνική με βασικούς Μάνταλο-Πασχαλάκη και εκτός αποστολής τον Σιώπη

Η Ελλάδα με μια μεστή και άκρως ικανοποιητική εμφάνιση επέστρεψε στις νίκες, στην αναμέτρηση με την Βοσνία στο σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ καθώς επικράτησε με 2-1 για την 8η αγωνιστική του ομίλου των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Φαν’τ Σκιπ ξεκίνησε αυτήν την φορά στον αγώνα με τον Μάνταλο βασικό, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος και από δική του ενέργεια ξεκινά και το πρώτο γκολ της Εθνικής, το οποίο πέτυχε ο νεαρός Παυλίδης μόλις στην τρίτη συμμετοχή του με την Ελλάδα. Επίσης, στο τέλος χρησιμοποίησε και τον Γιάννη Φετφατζίδη, που είχε αποκλειστεί στη Ρώμη λόγω πειθαρχικού παραπτώματος και μάλιστα από δική του ενέργεια ήρθε το (αυτο)γκολ της νίκης, λίγο πριν το τέλος. Βασικός ξεκινησε και σε αυτό το ματς ο πρώην γκολκίπερ του Πανθρακικού Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν θεατής και δεν φέρει ευθύνη στο γκολ της ισοφάρισης από τους Βόσνιους.

Γενικά η Εθνική Ομάδα άφησε πολύ καλή εντύπωση σε όσους βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και χαμόγελα στους φίλους τους, ενώ και το κλίμα φαίνεται ότι έχει για τα καλά αντιστραφεί. Σε αυτό συντέλεσαν αυτά τα δυο παιχνίδια με Ιταλία και Βοσνία, που όμως ήταν αδιάφορα βαθμολογικά αλλά αρκούν για να χτίσουν έναν άνεμο αισιοδοξίας ενόψει του μεγάλου στόχου, που πλέον είναι φυσικά το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος Θρακιώτης της Εθνικής, ο Μανώλης Σιώπης, αυτήν την φορά δεν κάθισε ούτε στον πάγκο αφού ήταν ανάμεσα σε εκεινους που τέθηκαν εκτός αποστολής και έμειναν στην κερκίδα για καθαρά τακτικούς λόγους.