Οι εντυπώσεις του Εβρίτη που έζησε από μέσα ένα από τα ωραιότερα και πιο παραγωγικά Super Cup της ιστορίας

Tην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ πανηγύρισε η Λίβερπουλ τo βράδυ της Τετάρτης στο «Vodafone Park» της Κωνσταντινούπολης.

Οι «ρεντς», όπως συνέβη και στον αλήστου μνήμης τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μίλαν το 2005, ο οποίος είχε επίσης διεξαχθεί στην Πόλη, κέρδισαν και αυτό το τρόπαιο στα πέναλτι, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που ήταν πλούσιο σε συγκινήσεις, καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην κανονική διάρκεια και 2-2 στην παράταση.

Αυτό το παιχνίδι εκτός από τον Ξανθιώτη τελειόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Ηλία Κούλαλη είχε την ευκαιρια να παρακολουθήσει από κοντά και ένας Ορεστιαδίτης απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, πρώην ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που πέρυσι είχε μάλιστα διατελέσει και βοηθός προπονητή για ένα διάστημα σε Αρδα Καστανεών και Ορέστη Ορεστιάδας. Ο λόγος για τον Θανάση Παρασχούδη, ο οποίος σχολίασε ότι αυτό θα είναι ένα από τα βράδια που θα θυμάται για καιρό.

«Ήταν όλα ιδανικά. Το γεγονός ότι ένα τέτοιο παιχνίδι γινόταν στην Κωνσταντινούπολη, ότι υπήρχε ένα τρόπαιο που το διεκδικούσαν δυο αγγλικές ομάδες, η ατμόσφαιρα, όλα ήταν μαγικά», λέει ο ίδιος στο euronews, περιγράφοντας την ξεχωριστή αυτή εμπειρί του.

«Η ενέργεια που έχει η Πόλη δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Πήγαμε από νωρίς στο γήπεδο την ώρα που έδυε ο ήλιος. Το στάδιο ήταν καταπληκτικό. Σύγχρονο με καλή οπτική από οποιαδήποτε θύρα και αν ήσουν. Φίλαθλοι της Λιβερπουλ και της Τσέλσι απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης. Η τελετή έναρξης εντυπωσιακή. Χορέψανε μάλιστα και… ποντιακά!», αποκαλύπτει ο Θανάσης Παρασχούδης.

Ο Εβρίτης φίλαθλος αναφέρει: «Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ στο αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι γνωρίζουν την αξία των ομάδων και των παικτών. Αυτό σίγουρα που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο είναι η υπόκλιση των παικτών της Λίβερπουλ σ’ αυτούς της Τσέλσι. Σχημάτισαν το λεγόμενο ¨pasillo¨ και καταχειροκρότησαν τους ηττημένους αντιπάλους τους. Είναι αυτό που λένε: ‘’η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή’’».

«Τέλος δε μπορώ να παραλείψω το περίφημο σκηνικό γύρω από τον ύμνο της Λίβερπουλ. Να βλέπεις τους παίκτες και τους φιλάθλους αγκαλιασμένοι να τραγουδούν με περηφάνια του ‘’You ‘ll never walk alone’’. Ήταν σαν το τέλος μια επιτυχημένης παράστασης. Τέτοια βράδια όπως το χθεσινό στην Πόλη τα θυμάσαι για καιρό!», καταλήγει ο Θανάσης Παρασχούδης.