ΕΠΣ Ξάνθης: Πρόταση για διεξαγωγή τριών διαφορετικών θεσμών Κυπέλλου!!!

Τις σκέψεις του για διεξαγωγή τριών διαφορετικών θεσμών Κυπέλλου ανέλυσε το βράδυ της Δευτέρας στους εκπροσώπους των ομάδων της Α’ Κατηγορίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, υπάρχουν πολλά παράπονα από εκπροσώπους ομάδων των τοπικών πρωταθλημάτων ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διακριθούν στο Κύπελλο, δεδομένης της συμμετοχής και των ομάδων της Γ’ Εθνικής.

Όπως διευκρίνισε ο Πανίδης, αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, από την στιγμή που η Γ’ Εθνική θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία και ο νικητής του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει τον Νομό στο Κύπελλο Ελλάδος.

Υπάρχει ωστόσο η σκέψη πέρα από αυτόν τον θεσμό, να διεξαχθούν δύο ακόμα. Ενας μεταξύ των ομάδων της Α’ Κατηγορίας και ένας μεταξύ των ομάδων της Β’ και Γ’ Κατηγορίας. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε τρία Κύπελλα στην ΕΠΣ Ξάνθης.

Αν υιοθετηθεί η πρόταση, θα δοθεί η ευκαιρία σε μικρότερες ομάδες να κατακτήσουν επίσημο τρόπαιο. Ωστόσο πέραν της όποιας δόξας, φήμης ή ό,τι αλλο θέλετε, δεν θα έχει άλλον αντίκτυπο για την ομάδα που το κατακτά αφού το Κύπελλο Ερασιτεχνών θα είναι ένα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στους δύο νέους θεσμούς Κυπέλλου στην ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι προαιρετική. Δεν θα υπάρχει καποιο παράβολο, αλλά οι ομάδες θα αναλαμβάνουν τα εξοδα για τις διαιτησίες, που παντως διευκρινίστηκε ότι σε αυτούς τους αγώνες θα είναι μειωμένα.

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλωθούν, θα κριθεί τελικά αν θα προχωρήσει η διεξαγωγή τριών Κυπέλλων στην ΕΠΣ Ξάνθης ή αν θα έχουμε μόνο το Κύπελλο Ερασιτεχνών. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί ως τα μέσα Αυγούστου.