Στα 80.000 ευρώ τα φετινά χρέη που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, που ζει τις πιο κρίσιμες στιγμές του. Η γενική συνέλευση της Τεταρτης δεν κατέλειξε σε διορισμό νέου ΤΑΑ, έδωσε ωστόσο αρκετές ειδήσεις.

Το μεγάλο αγκάθι είναι τα χρέη. Χρέη που δεν είναι μόνο παλαιότερων ετών αλλά και τωρινά. Η απερχόμενη διοίκηση μπορεί, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, να μην αφήνει ιδιαίτερα χρέη σε εφορία και ΙΚΑ, καθώς αυτά καλύφθηκαν από την τελευταία επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ωστόσο αποδεικνύεται ότι δεν έχει πληρώσει σχεδόν καθόλου τους παίκτες που κλήθηκαν να διατηρήσουν την ομάδα στην Α1 Κατηγορία.

Όπως διέρρευσε κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και παρά το γεγονός ότι κανένα από τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης του ΤΑΑ δεν παραβρέθηκε σε αυτήν, ενώ επισήμως δεν έχουν παραδοθεί και τα οικονομικά στοιχεία, εκτιμάται ότι περίπου στις 80.000 ανέρχονται τα χρέη της τελευταίας σεζόν, κατά βάση στους παίκτες που απλήρωτοι, όπως αποδεικνύεται, κλήθηκαν να σώσουν την ομάδα στα πλέι άουτ με την Αθλητική Ένωση Κομοτηνής.

Βέβαια, υπάρχει το ελαφρυντικό ότι αποπληρώθηκαν παλαιότερα χρέη, αλλά σαν την λερναία ύδρα δημιουργήθηκαν πλέον νέα που θα πρέπει άμεσα να αποπληρωθούν ή να διακανονιστούν, ώστε η ομάδα να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην επόμενη Volley League. Είναι άγνωστο την ίδια στιγμή ποια είναι τα χρέη παρελθόντων ετών που επίσης θα κληρονομηθούν στην επόμενη διοίκηση, ωστόσο η ουσία είναι ότι πρωτίστως πρέπει να βρεθούν ή να διακανονιστούν αυτές οι 80.000 ευρώ για να εξασφαλίσει αδειοδότηση η ομάδα.

Αν δεν υπάρξουν άλλες εκπλήξεις, καθώς η απερχόμενη διοίκηση ακόμα δεν παρέδωσε απολογισμό αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεχίσει, αυτό το ποσό θα πρέπει άμεσα να αναζητηθεί από τους επόμενους. Και από εκεί και πέρα, θα πρέπει να βρεθεί ένα επιπλέον ποσό για να καθοριστεί το μπάτζετ και να αρχίζει να χτίζεται η ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη αφού θα δει στο τέλος της συνολικά τρεις από τις έντεκα ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α1 Ανδρών να υποβιβάζονται στην Pre League, όπως θα είναι από τη νέα σεζόν η δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Αποστολή εξ ορισμού δύσκολη για οποια διοίκηση αναλάβει να τρέξει το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης την νέα σεζόν. Εφόσον βρεθεί φυσικά, κάτι που θα φανει στις 8 Ιουλίου, οπότε ορίστηκε η τρίτη μέσα σε δυο μήνες Γενική Συνέλευση με θέμα τον ορισμό νέας διοίκησης στο ΤΑΑ του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης…