ΕΠΣ Ξάνθης: Σκέψεις αλλαγής του αριθμού των ομάδων στην Α’ Κατηγορία

Σε μίνι αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρόκειται να προχωρήσει η ΕΠΣ Ξάνθης, σύμφωνα τουλάχιστον με τις σκέψεις που υπάρχουν στην διοίκησή της.

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, πρόθεση της ΕΠΣ είναι να διεξαχθεί κανονικά και τη νέα χρονιά το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας παρά την μικρή συμμετοχή ομάδων που είχαμε την περασμένη σεζόν.

Πέρα ωστόσο από τις νέες αφίξεις ομάδων που περιμένουν στην Οδό Θεμιστοκλέους, η βασική σκέψη είναι να υπάρξει μείωση του αριθμού των συλλόγων που συμμετέχουν στην μεγάλη κατηγορία.

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε έλαβαν μέρος στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης συνολικά 14 ομάδες, που έγιναν 13 με την αποχώρηση του Αστέρα Μαγικού. Τόσες θα λάβουν και την σεζόν 2019-2020.

Επειδή ωστόσο το πρωτάθλημα των 26 αγωνιστικών σε ερασιτεχνικό επίπεδο φάνηκε αρκετά μακρύ, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ακόμα και στη Γ’ Εθνική ήταν μόλις 22 αγωνιστικές, υπάρχει σκέψη μείωσης του αριθμού των συμμετεχουσών ομάδων από την επόμενη σεζόν.

Ο στόχος είναι από το 2020-2021 να υπάρχει μια Α’ Κατηγορία με 12 ομάδες, μια Β’ Κατηγορία επίσης με 12 ομάδες και όσες άλλες περισσεύουν να συμμετέχουν στην Γ’ Κατηγορία. Για να συμβεί βέβαια αυτό, πρέπει να προβλεφθεί στην προκήρυξη και να περάσει από την επόμενη Γενική Συνέλευση.

Και εκεί αναμένεται να γίνει μια μικρή «σφαγή», αφού αν πάμε σε τέτοια αναδιάρθρωση, θα πρέπει να υποβιβαστούν τουλάχιστον 4 και ενδεχομένως ακόμα περισσότερες ομάδες την προσεχή σεζόν από την Α’ στη Β’ Κατηγορία (ανάλογα και με το πόσοι θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική), ενώ αντιστοίχως θα πρέπει να πέσουν ίσως και 5 ομάδες από την Β’ στη Γ’ Κατηγορία (την ώρα που θα ανέβουν δύο λιγότερες από όσες θα υποβιβαστούν).

Εφόσον τα σχέδια αυτά προχωρήσουν, το σίγουρο είναι ότι σε όλες τις Κατηγορίες το νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και με την αγωνία να διατηρείται μέχρι τέλους…