Ο άγνωστος ρόλος του Γκουαρδιόλα στον ερχομό του Κίκο Ραμίρεθ στην Ξάνθη

Όπως έχει γραφτεί από το μεσημέρι της Κυριακής, τον Κίκο Ραμίρεθ επέλεξε η Ξάνθη ως τον διάδοχο του Μίλαν Ράσταβατς στην τεχνική ηγεσία.

Ο 48χρονος Ισπανός συμφώνησε με τη διοίκηση της ακριτικής ΠΑΕ και το βράδυ της Δευτέρας (20/5) αναμενόταν στην πόλη της Θράκης ώστε αφενός να υπογράψει, αφετέρου να πιάσει πιθανότατα άμεσα δουλειά έχοντας σε πρώτη φάση μια εκτενή συνεργασία με τον Μίλαν Ράσταβατς και τον Γιάννη Παπαδημητρίου.

Η είδηση ωστόσο των τελευταίων ωρών, που προκύπτει από το ρεπορτάζ του Δημήτρη Σαμόλη στο Sport24, είναι ότι ο άνθρωπος που πρότεινε τον 48χρονο Κίκο Ραμίρεθ στην Ξάνθη είναι ο αδερφός του… Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Πέρε Γκουαρδιόλα είναι ο άνθρωπος που μαζί με τον Έλληνα ατζέντη, Παύλο Διανή, πρότειναν την περίπτωσή του στην Ξάνθη. Ο τεχνικός διευθυντής της τελευταίας, Γιάννης Παπαδημητρίου, έκανε ραντεβού με τις εμπλεκόμενες πλευρές και προέκυψε προφορική συμφωνία.

Ο Καταλανός, εκτός από τον αδερφός του, που πρόσφατα κατέκτησε το νταμπλ στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι, μανατζάρει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, όπως ο Λουίς Σουάρες, ο Αντρές Ινιέστα και ο Τιάγκο Αλκάνταρα.