Με στόχο να βάλει ξανά «γκολ στην Ευρωβουλή» κατεβαίνει υποψήφιος ο Μανώλης Μαυρομμάτης

Πλησιάζουν οι εκλογές της Κυριακής, που δεν είναι μόνο δημοτικές και περιφερειακές αλλά αφορούν και την ανάδειξή των 21 εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές έχει θέσει για ακόμα μια φορά ο παλαίμαχος σπορκάστερ Μανώλης Μαυρομμάτης, ιδιαίτερα γνωστός σε όσους είναι άνω των 30-35 ετών από την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του στις μεταδόσεις που έκανε κατά βάση από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης.

Γεννήθηκε τον Δεκαπενταύγουστο του 1941 στον Πλατανιά Χανίων. Σπούδασε κοινωνιολογία και διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κατά βάση ως αθλητικογράφος στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα» και κυρίως στην ΕΡΤ, αναλαμβάνοντας την περιγραφή ή και τον σχολιασμό στις πιο σημαντικές διοργανώσεις για πάρα πολλά χρόνια, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και τα Παγκόσμια Κύπελλα και τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδοσφαίρου.

Επίσης, υπήρξε για πολλά χρόνια ανταποκριτής ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών εφημερίδων στην Ελλάδα. Διετέλεσε γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Δημοσιογράφων (AIPS), μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, και συνεργάτης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Ήταν διευθυντής Τύπου και Επικοινωνίας στην ελληνική επιτροπή διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πέραν του αθλητισμού, υπήρξε σκηνοθέτης και σεναριογράφος στο θέατρο και την τηλεόραση, με πιο γνωστή τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο στην σειρά «13ο Ανακριτικό Γραφείο», που προβλήθηκε το 1971 στην ΕΡΤ, ενώ στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει Πάμπλο Νερούντα.

Το 2004 ο Μανώλης Μαυρομμάτης εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2009. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε αυτές τις ευρωεκλογές με το ίδιο κόμμα διεκδικεί μια ακόμα θητεία και δεν θα ήταν κακή επιλογή οι φίλαθλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού που σκοπεύουν να ψηφίσουν το συγκεκριμένο κόμμα, να έχουν υπόψη την υποψηφιότητά του και ενδεχομένως να του χαρίσουν έναν από τους σταυρούς τους…