ΕΠΣ Ξάνθης: Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου της Α1 Κατηγορίας και τα… 20 κανόνια του πρωταθλήματος

 

Ξεκινά το Σάββατο ο δεύτερος γύρος στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης. Το τέλος του πρώτου γύρου  βρήκε πρωταθλήτρια χειμώνα το φαβορί εξ’ αρχής ομάδα του Άρη Αβάτου, που στην αυλαία της 9ης αγωνιστικής επικράτησε στο ντέρμπι του δεύτερου Εχίνου και επιβεβαίωσε τον όρο του φαβορί, αφού διεύρυνε το νικηφόρο σερί του στα 8 παιχνίδια και τη διαφορά από τον δεύτερο Εχίνο στους 6 βαθμούς.

Από εκεί και πέρα αιφνιδίως πολύ καλά έχει πάει έως τώρα ο Εχίνος, που με πρωτοστάτη τον Χότσκα Τουγκάι έχει άλλον αέρα, και δείχνει ξεκάθαρα πως, αν και δύσκολα θα χτυπήσει τον Άρη για τη πρώτη θέση, θα το παλέψει μέχρι τελευταίας πνοής. Πιο κάτω στο βαθμολογικό πίνακα (δείτε τον αναλυτικά μετά από εννιά αγώνες εδώ), βρίσκονται δυο ομάδες που έχουν κάνει αντίθετες πορείες, η Ασπίδα Ξάνθης και ο Αστέρας Μαγικού.

Η Ασπίδα μπήκε με το αριστερό στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά εκμεταλλεύτηκε το χρόνο και σιγά – σιγά ανέβασε στροφές για να φτάσει αυτή τη στιγμή στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Ο Αστέρας ξεκίνησε μεν καλά, έχοντας στο ρόστερ του τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιώργο Γεωργιάδη, αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και έμεινε τελικά στους 8 βαθμούς.

Τέλος, σε άσχημη θέση, μετά το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονται η Βιστωνίδα και ο Άρης Πετεινού, που ισοβαθμούν στην τελευταία θέση με, μόλις, τρεις πόντους.

Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ βρίσκεται το… πολυβόλο της Α1 για φέτος, Γιώργος Γεωργιάδης του Αστέρα Μαγικού με 12 γκολ, που όμως στα τελευταία τρία παιχνίδια έμεινε “άσφαιρος”. Ακολουθεί στην 2η θέση ο νεαρός Χότσκα Τουγκάι με 10 γκολ, ο οποίος με τα πολύτιμα του τέρματα,έχει βοηθήσει τα μέγιστα τον Εχίνο Σπορ με την φανέλα του οποίου αγωνίζεται,να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της κατάταξης πίσω από τον Άρη Αβάτου.

Στην 3η και 4η θέση βρίσκονται ο Πάρης Κοτόπουλος και Γιάννης Τσάνη με 8 και 7 τέρματα αντίστοιχα. Ο μεν πρώτος αγωνίζεται στον πρωτοπόρο, αυτή τη στιγμή, Άρη Αβάτου ,ο δε δεύτερος με την φανέλα του νεανικού συνόλου της Βιστωνίδας.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των σκόρερ:

12 γκολ: Γιώργος Γεωργιάδης (Αστέρας Μαγικού)

10 γκολ: Τουγκάι Χότσκα (Εχίνος Σπορ)

8 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος (Άρης Αβάτου)

7 γκολ: Γιάννης Τσάνη (ΑΟ Βιστωνίδα)

5 γκολ: Στέλιος Τουργαίδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Κυριάκος Κωφφίδης (Ηρακλής Ζυγού) Βελήογλου Μπαϊράμ (Νέστος Κύρνου)

4 γκολ: Χρήστος Λαζαρίδης, Δάνης Ξανθόπουλος, Παναγιώτης Γιαννακούδης (Αναγέννηση Θαλασσιάς), Χίντ Ιμέρ (Άρης Αβάτου), Ηλίας Μιχαηλίδης (Εχίνος Σπορ).

3 γκολ: Αντώνης Χαριτίδης, Τάσος Δεσύλλας (Άρης Αβάτου), Βασίλης Κουτσούμπας (Άρης Αβάτου), Παναγιώτης Χατζηνίκος (Εχίνος Σπορ), Γιώργος Τσακιράκης (Ηρακλής Ζυγού), Κώστας Μπουρλόγλου (Ασπίδα Ξάνθης, Άρης Πετεινού), Ντοβάν Ρετζέπογλου (ΑΕ Ξάνθης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ