Αιχμές Τζίμα κατά της διοίκησης Γεωργιάδη στο ΤΑΑ Εθνικός, που… απουσίασε από την κοπή πίτας του ΜΓΣ

Ακόμα και παραμονές του κρίσιμου αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Μπενφίκα για τα προημιτελικά του Challenge Cup, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεν λένε να κοπάσουν οι διοικητικές έριδες. Αυτή τη φορά ήταν ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας που με έμμεσο τρόπο έσπευσε να απαντήσει στον διάδοχό του σε αυτό Γιώργο Γεωργιάδη, αναφορικά με τα χρέη της ομάδας.

Κατά την βράβευσή του στην ετήσια γιορτή κοπής της βασιλόπιτας του ΜΓΣ Εθνικός στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, όπου ο Γιάννης Τζίμας τιμήθηκε για την συμβολή του στο να φτάσει η ομάδα στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, τον τελικό του League Cup και τους οκτώ του Challenge Cup, σχολίασε: «Όλα αυτά βέβαια τα πετύχαμε με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία και στα πρόσωπα του συλλόγου, χωρίς να κυνηγάμε φαντάσματα, ούτε να λέμε ότι φταίνε οι άλλοι, οι προηγούμενες διοικήσεις και γενικώς το παρελθόν. Απλά ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στο έργο μας και πετύχαμε αυτά τα πρωτόγνωρα στην ιστορία του συλλόγου».

IMG_8584-tzimas-georgiadisΗ αναφορά αυτή του Γιάννη Τζίμα εκτιμήθηκε από πολλούς ως μπηχτή για τον νυν πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιώργο Γεωργιάδη, που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά δεδομένων των χρεών που είχαν δημιουργηθεί στον σύλλογο. Ο Γεωργιάδης είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξή του σε σχέση με τα χρέη που έγιναν επί διοίκησης Τζίμα: «Όπως όλοι οι Έλληνες έτσι και το ΤΑΑ είχε παρασυρθεί σε διάφορες κινήσεις οι οποίες θα μπορούσα να τις χαρακτηρίσω έτσι ευγενικά ως πολύ χαλαρές. Όπως και όλη η ελληνική κοινωνία είχε χαλαρώσει με τα γνωστά αποτελέσματα που ξέρουμε. Ο Εθνικός λοιπόν σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο είχε βρεθεί σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση πριν αναλάβουμε εμείς, ουσιαστικά ήμασταν στα πρόθυρα να αναλάβει η διοίκηση Πρωτοδικείου».

Παράλληλα, ο Γιώργος Γεωργιάδης είχε προσθέσει, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά και όσα είχε δηλώσει από την αρχή της θητείας του στην προεδρία του ΤΑΑ Εθνικός: «Αναλάβαμε για να μην γίνει αυτό γιατί αν συνέβαινε κινδύνευε να διαλυθεί και όλος ο σύλλογος, όλος ο Εθνικός όχι μόνο το βόλεϊ λόγω του ότι το βόλεϊ ναι μεν είναι αυτόνομο και έχει το αυτοδιοίκητο, έχει ένα ΑΦΜ που σήμαινε ότι οτιδήποτε όσον αφορά χρέη προς το δημόσιο και προς ιδιώτες θα μεταβιβαζόταν στο σύλλογο γενικότερα. Για να μην γίνει αυτό αναλάβαμε γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλά χρέη και πάρα πολλές δυσκολίες, παρόλα αυτά μπήκαμε με σκοπό να νοικοκυρέψουμε σε όλους τους τομείς το ΤΑΑ».

voukoureslis-tzimas-georgiadisΌπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, στα λεγόμενα αυτά του Γεωργιάδη έσπευσε να απαντήσει ο Τζίμας από το βήμα της Ιεράς Μητρόπολης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και η δική του διοίκηση παρέλαβε χρέη αλλά «δεν κυνηγούσε φαντάσματα», ούτε «έριχνε τις ευθύνες στους προηγούμενους», όπως προφανώς κάνει αυτή του Γεωργιάδη. Το ενδιαφέρον είναι ότι η απάντηση Τζίμα δόθηκε κατά την βράβευσή του από την κεντρική διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός, η οποία προφανώς έκρινε… επιτυχημένη την θητεία του, ξέχασε ότι επί των ημερών του έφτασαν οι παίκτες να κατέβουν σε αποχή από τις προπονήσεις λόγω των χρεών που είχαν συσσωρευθεί και ότι ο ίδιος ουσιαστικά υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την προεδρία λόγω νομικού κωλύματος μετά από την πρωτόδικη ποινική καταδίκη του σε προσωπική υπόθεση από το Τριμελές Εφετείο Θράκης.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι από αυτήν την βράβευση έλαμψε δια της απουσίας του τόσο ο διάδοχός του Γιώργος Γεωργιάδης όσο και γενικότερα η πενταμελής νυν διοικούσα επιτροπή του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι η κίνηση αυτή δεν είχε να κάνει με μομφή στο πρόσωπο του Τζίμα αλλά με αντίδραση στην απουσία κόσμου και διοικητικών στελεχών των άλλων τμημάτων του Ερασιτέχνη Εθνικού από την γιορτή και την κοπή πίτας του ΤΑΑ Εθνικός, όπου με εξαίρεση τον μεταβατικό  πρόεδρο του ΜΓΣ Γρηγόρη Καραπιπέρη, αίσθηση είχε προκαλέσει η απουσία άλλων μελών του ΔΣ όπως και των εφόρων και διοικητικών παραγόντων από τα υπόλοιπα 13 αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογος.

tzimas-mitropoli20fbΠάντως, ο ίδιος ο Τζίμας είχε επίσης αιχμές να αφήσει σε αυτόν τον τομέα, αυτή τη φορά όχι μέσω της ομιλίας του αλλά μέσω σχολίου του στο facebook. «Μακάρι να ήταν όλοι εκεί. Ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος σύλλογος του Έβρου έχει ανάγκη απο την φυσική παρουσία όλων όσων διατείνονται οτι είναι Εθνικάκηδες και αγαπούν τον Εθνικό , ώστε να επιβραβεύσουν με ένα απλό χειροκρότημα τα κατορθώματα των τμημάτων , αλλά κυρίως να δουν όλα αυτά τα μικρά παιδάκια να χαμογελούν όταν βραβεύονται τα τμήματά τους ή συναθλητές τους», έγραψε ο Γιάννης Τζίμας στον λογαριασμό του.

Κατά τα άλλα πάντως, ο Γιάννης Τζίμας κατά την βράβευσή του το πρωί της Κυριακής, αφού άφησε τις σαφέστατες αιχμές κατά της νυν διοίκησης που τον διαδέχθηκε, προέταξε την ιδιότητα του ως οπαδού του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (αφού πλέον δεν μπορεί να έχει άλλη), δήλωσε υπερήφανος για όσα πέτυχε η φετινή ομάδα και ευχήθηκε «να γίνει ένα βήμα παραπάνω, να πετύχουν ένα περισσότερο από αυτά που πετύχαμε ως τώρα κι εγώ θα χαίρομαι και θα πανηγυρίζω σαν τρελός». Αρχής γενομένης προφανώς από το ματς της Τετάρτης στην Λισαβόνα με την Μπενφίκα, εκεί που είχε ταξιδέψει και ο ίδιος πέρυσι ως αρχηγός αποστολής, ενώ φέτος θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει τον αγώνα από το διαδίκτυο…