To pregame της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Skoda Ξάνθη (19:30, LIVE ThrakiSportS)

Την επιστροφή στις νίκες στην Super League, προκειμένου να “διασκεδάσει” τις εντυπώσεις μετάτην ισοπαλία στον Πλατανιά και την απώλεια του σερί των 17 νικών αναζητά ο σχεδόν σίγουρος πρωταθλητής Ολυμπιακός απέναντι στην Skoda Ξάνθη, το απόγευμα του Σαββάτου στο Καραισκάκη (19.30, LIVE ThrakiSportS).

Ωστόσο μόνο εύκολος αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί η ομάδα της Θράκης, αν και δεν τα παέι πολύ καλά στο πρωτάθλημα έχοντας μείνει χωρίς νίκη για επτά αγώνες από τις 22 Νοέμβρη όταν επικράτησε 2-0 στα Πηγάδια του Πανιωνίου (11η αγωνιστική) και έχοντας μόλις 19 βαθμούς σε 8 αγώνες.

Για την Ξάνθη και η ήττα δεν είναι καταστροφή, αλλά δεδομένου του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί με αναμετρήσεις απέναντι σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Αστέρα τρίπολης θα πρέπει να πετύχει κάποια στιγμή ένα αποτέλεσμα ουσίας απέναντι σε δυνατό αντίπαλο, αφενός για λόγους ψυχολογίας, αφετέρου για να μην βρεθεί εντελώς ξαφνικά κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού.

Για την Ξάνθη εκτός αποστολής έμειναν ο δανεικός απο τους “ερυθρόλευκους” Γούτας, οι Γουάλας, Βασιλακάκης, Νιέτο και οι Ζαραδούκας, Κρίστοφερ και Φάρκας που δεν υπολογίζονται. Αντίθετα επέστρεψαν σε αυτή οι Παπαστεριανός και Φλίσκας.  Αναλυτικά η αποστολή της Skoda Ξάνθης αποτελείται από τους Τσέναμο, Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Χατζητερζόγλου, Τριάδης, Σολτάνι, Καμαρά, Σκούρτης, Λουσέρο, Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Ορφανίδης, Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ.

Εκτός έδρας η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα σε εννιά αναμετρήσεις έχει μια νίκη, έξι ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες με τέρματα 7-8. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο στην έδρα του με οχτώ νίκες σε ισαριθμες αναμετρήσεις. Άλλωστε, την περασμένη Δευτέρα στα Χανιά είχε την πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα μετά από 18 αγωνιστικές με την ισοπαλία 1-1 με τον Πλατανιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται τους Ξανθιώτες στο φαληρικό γήπεδο με στόχο την επιστροφή στις νίκες και την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους Μποτία, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Ιντέγε, Καπίνο, Κασάμι, Κολοβός, Μανιάτης, Μαζουακού, Πάρντο, Πουλίδο, Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σεμπά, Σιόβας, Ζντιέλαρ. Όπως αναμενόταν δεν είναι εντός ο Μιλιβόγεβιτς, ο Άλμπερτ Φινμπόγκασον που έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα και είναι υπ’ ατμόν, όπως και οι τραυματίες Καμπιάσο και Ερνάνι.

Σε συνολικά 26 αγώνες που έχει δώσει η Ξάνθη στην Αττική, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, έχει απολογισμό 19 ήττες και 7 ισοπαλίες (τελευταία 0-0 στις 28/03/2010).

Διαιτητής έχει οριστεί ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), με βοηθούς τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Φραγκιαδάκη (Δωδεκανήσου) και τέταρτο τον Κατσικογιάννη (Ηπείρου). Ο αγώνας αρχίζει στις 7.30μμ και μεταδίδεται απευθείας από το ThrakiSportS, που θα βρίσκεται στο Καραϊσκάκη για να σας μεταφέρει όλες τις πτυχές της αναμέτρησης.